Utálom a telet! Ki szereti a telet, és miért? Hogy lehet szeretni a havat, hideget, jeget?
Kinek mi jön be... nekem a nyár. Amúgy meg mindegyik évszakban van jó, meg rossz.
Azt szeretem a nyárban, hogy ÉLET van, minden állatot, növényt, virágot látni ilyenkor, zöldek a levelek, színes minden. Hajnaltól késő estig világos van, ezért lehet jókat túrázni. (A forróbb napokon leginkább reggel 4-6 körül, és este 17-20 óra között)
Azt én sem szeretem benne, hogy 40 fok van délben. Még jó, hogy néha jön egy kis eső. Ja, csak akkor jön a villámlás is.
A tél meg nekem olyan... zord, hideg, igaz, hogy fel lehet öltözni, de unom már, hogy már az őszi hűvös levegő is csípi a szememet. Még akkor mi lesz télen?
A legjobb része a téli szünet, karácsony, szilveszteri bulik, hócsaták, hó alatti bunker építés (ha sok hó van, miért ne? :D ). Na de a tél többi része elég unalmas, főleg amikor iskolaidő van, reggel, még álmosan, sötétben, hidegben kiállok a buszmegállóba, világosodás után meg minden fehér, még az ég is, olyan egyhangú... Amikor nincs hó, akkor meg latyak, vagy jég van.
Nagyjából ennyi, a tavaszról, meg az őszről is lehet jót, meg rosszat írni.
Nem szeretem a telet, nálam túlélő tréning. Nem a hóval van a gond, hanem a korai sötétedésről, ködről és az ilyen-olyan szitálástól.
Inkább a tavasz-nyár-ősz párti vagyok. Tavasszal szeretem, hogy beindul az élet. Madarak elkezdenek csicseregni, virágok pedig virágozni és a nappalok érezhetően hosszabbak. Nyár elején nem győzöm gyönyörködni reggelente a fekete rigók énekére, továbbá meleg nyári napokon a kabócák, majd este a tücskök fáradhatatlan zenéjére. Könnyebben kimozdulhat az ember, nyaralhat vagy elutazhat 1-1 napra. Őszben szeretem a kellemes napsütést és a természet színét.
A fent leírtak nincsenek a télben és nagyon hiányoznak!
"Azért Pesten BKV járműre annyira sokat nem kell várni. "
Tipikus budapesti vagy nagyvárosi megitélése a dolognak. Más megyékben, kisebb városokban, községekben, 35, 40 percenként járnak a buszok, vagy ha gyakrabban is, sokszor annyira tele van, hogy nem áll meg. Szóval mi magasról teszünk arra, hogy budapesten ötpercenként jönnek a buszok, és száz méterenként van megálló, az Alföldön kicsit máshogy van.
Én rühellem a telet, mert hideg van és sötét, úgy fek kell öltözni, hogy mozdulni sem lehet, és a nyarat szeretem, mert bírom a meleget, akkor is, ha tűző napon vagyok, akkor is, ha nem nyaralok, hanem dolgozni megyek.
Sosem értettem, mit lehet szeretni ezen deprimáló kényelmetlen és kellemetlen szaron.
Ahogy idősödöm, egyre jobban megvisel maga a tél fogalma is. És be merem vallani, hogy a kánikulát viszont szeretem. Sosem pillegek ha meleg van.
Én is utálom. Ahogy kijöttem a kamaszkorból, évről évre egyre kevésbé viselem el a hideget. Szinte fizikai fájdalommal jár, és hiába mozogtam a nagy hidegben. (Amikor még otthon laktam, hólapátolás, fűrészelés és társai, sosem éreztem, hogy jól kimelegegtem volna.) A kezeimet mindig kifújja a hideg meg a szél, és hiába kenem mindenféle patikai meg gyógynövényes krémmel, nagyon tudnak fájni télen. Nem említve a megállóban való fagyoskodást, a csúszós utakat, a hideg fürdőszobát, a korai sötétséget. Úgy hozta az élet, hogy minden ünnepem télen van, és míg a haverok kerti partival ünnepelnek szüliapot, nekem maximum valami túlfűtött builihely vagy a lakás marad. A karácsonyt sem szeretem, gyerekként szerettem, de az már elmúlt. Úgy fel kell öltözi, hogy mozdulni sem tudok, de közben a lébfejem továbbra is fázik, ha meg bemegyek egy üzletbe, ahol jól befűtöttek, meggyulladok. Ráadásul nálam a tél különféle betegségek színes tárháza, kezdve attól, hogy ritkábban járok ki, a szoba kedvez a háziporatkának, hiába takarítok. Szellőztetni nem lehet, mert az utcán többynire füst van - éljen a fűtésszezon! És még ezek mellé jönnek a különféle időszakos vírusok, amiket a buszon, vonaton, munkahelyen szed össze az ember. Nem beszélve a frankó kék-zöld foltokról az ember térdén, amit a jeges úton lehet szerezni.
Én nem bánnám, ha mindig nyár lenne. Vagy legalább tizenöt fok. Hogy ne kelljen nagykábot, sapkát, sálat hordani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!