Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Utálom a telet! Ki szereti a...

Utálom a telet! Ki szereti a telet, és miért? Hogy lehet szeretni a havat, hideget, jeget?

Figyelt kérdés
ki szeret a megállóban fagyoskodni? Havat tolni? El csúszni a jeges járdán? Hogy lehet szeretni a telet? Mit lehet szeretni ebben?

2013. okt. 29. 21:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Bár én személyes élményekhez kötök minden évszakot, tehát ez teljesen relatív dolog, de meg lehet látni a szépséget a télben is, nem csak azt, hogy délután 4-kor sötét van, és csak másnap 7-kor világosodik ki, meg állsz a buszmegállóban. Menj ki később.
2013. okt. 30. 09:20
 12/26 Angelik@ ***** válasza:
78%
Én szeretem a telet. Fázós típus vagyok és igen a hólapátolás sem a kedvenc időtöltésem, de sokkal jobb a közérzetem mint egy meleg nyári napon. Kifejezetten imádom ilyenkor hogy egy órát utazok a buszon és közben bámulok ki az ablakon mint egy gnóm:D Nagyon szép és megnyugtat zene hallgatás közben...:)
2013. nov. 1. 00:17
 13/26 anonim ***** válasza:
73%

Kinek mi jön be... nekem a nyár. Amúgy meg mindegyik évszakban van jó, meg rossz.

Azt szeretem a nyárban, hogy ÉLET van, minden állatot, növényt, virágot látni ilyenkor, zöldek a levelek, színes minden. Hajnaltól késő estig világos van, ezért lehet jókat túrázni. (A forróbb napokon leginkább reggel 4-6 körül, és este 17-20 óra között)

Azt én sem szeretem benne, hogy 40 fok van délben. Még jó, hogy néha jön egy kis eső. Ja, csak akkor jön a villámlás is.

A tél meg nekem olyan... zord, hideg, igaz, hogy fel lehet öltözni, de unom már, hogy már az őszi hűvös levegő is csípi a szememet. Még akkor mi lesz télen?

A legjobb része a téli szünet, karácsony, szilveszteri bulik, hócsaták, hó alatti bunker építés (ha sok hó van, miért ne? :D ). Na de a tél többi része elég unalmas, főleg amikor iskolaidő van, reggel, még álmosan, sötétben, hidegben kiállok a buszmegállóba, világosodás után meg minden fehér, még az ég is, olyan egyhangú... Amikor nincs hó, akkor meg latyak, vagy jég van.

Nagyjából ennyi, a tavaszról, meg az őszről is lehet jót, meg rosszat írni.

2013. nov. 2. 21:00
 14/26 anonim ***** válasza:
96%

Nem szeretem a telet, nálam túlélő tréning. Nem a hóval van a gond, hanem a korai sötétedésről, ködről és az ilyen-olyan szitálástól.

Inkább a tavasz-nyár-ősz párti vagyok. Tavasszal szeretem, hogy beindul az élet. Madarak elkezdenek csicseregni, virágok pedig virágozni és a nappalok érezhetően hosszabbak. Nyár elején nem győzöm gyönyörködni reggelente a fekete rigók énekére, továbbá meleg nyári napokon a kabócák, majd este a tücskök fáradhatatlan zenéjére. Könnyebben kimozdulhat az ember, nyaralhat vagy elutazhat 1-1 napra. Őszben szeretem a kellemes napsütést és a természet színét.

A fent leírtak nincsenek a télben és nagyon hiányoznak!

2013. nov. 5. 22:58
 15/26 anonim ***** válasza:
81%
Imádom a telet. Szeretem ha korán sötét van, olyan hangulatos. Odavagyok a karácsonyért és a karácsonyi díszekért, égőkért, szeretem látni az utcán is a feldíszített házakat. Imádom a havat, a hideget, a finom mézacskalács illatát. Számomra a tél csodálatos.
2014. jún. 26. 01:29
 16/26 anonim ***** válasza:
58%

"Azért Pesten BKV járműre annyira sokat nem kell várni. "

Tipikus budapesti vagy nagyvárosi megitélése a dolognak. Más megyékben, kisebb városokban, községekben, 35, 40 percenként járnak a buszok, vagy ha gyakrabban is, sokszor annyira tele van, hogy nem áll meg. Szóval mi magasról teszünk arra, hogy budapesten ötpercenként jönnek a buszok, és száz méterenként van megálló, az Alföldön kicsit máshogy van.

Én rühellem a telet, mert hideg van és sötét, úgy fek kell öltözni, hogy mozdulni sem lehet, és a nyarat szeretem, mert bírom a meleget, akkor is, ha tűző napon vagyok, akkor is, ha nem nyaralok, hanem dolgozni megyek.

2015. nov. 8. 06:59
 17/26 anonim ***** válasza:
80%

Sosem értettem, mit lehet szeretni ezen deprimáló kényelmetlen és kellemetlen szaron.

Ahogy idősödöm, egyre jobban megvisel maga a tél fogalma is. És be merem vallani, hogy a kánikulát viszont szeretem. Sosem pillegek ha meleg van.

2018. márc. 4. 10:18
 18/26 anonim válasza:
73%
én szeretem! talán azért mert télen (méghozzá szilveszterkor) születtem :-) nem szeretek fagyoskodni havat tolni elcsúszni ,de jókat lehet a hóban játszani megértem mások miért nem szereti ,lehet kicsit gonosz vagyok,(mert a kutyáim megharapták a macskáimat!) és Annabellként (mert annabella a nevem) fogom megbosszulni ,akár jéggel! azt képzelem magamról :jeget varázsoló tündér királynő jégmacska vagyok! egyszer írtam egy dalt hogy jéggé fagyasztom a világot és azokat kik bántottak csak azokat mentem meg akiket szeretek stb. de csak énekelgettem nem írtam le csak a lényegre emlékszem! célom:visszaszerezni régi magyarországot! nem biztos hogy mindent elérek de ....... szeretem a telet!
2018. okt. 3. 15:47
 19/26 anonim ***** válasza:
72%

Én is utálom. Ahogy kijöttem a kamaszkorból, évről évre egyre kevésbé viselem el a hideget. Szinte fizikai fájdalommal jár, és hiába mozogtam a nagy hidegben. (Amikor még otthon laktam, hólapátolás, fűrészelés és társai, sosem éreztem, hogy jól kimelegegtem volna.) A kezeimet mindig kifújja a hideg meg a szél, és hiába kenem mindenféle patikai meg gyógynövényes krémmel, nagyon tudnak fájni télen. Nem említve a megállóban való fagyoskodást, a csúszós utakat, a hideg fürdőszobát, a korai sötétséget. Úgy hozta az élet, hogy minden ünnepem télen van, és míg a haverok kerti partival ünnepelnek szüliapot, nekem maximum valami túlfűtött builihely vagy a lakás marad. A karácsonyt sem szeretem, gyerekként szerettem, de az már elmúlt. Úgy fel kell öltözi, hogy mozdulni sem tudok, de közben a lébfejem továbbra is fázik, ha meg bemegyek egy üzletbe, ahol jól befűtöttek, meggyulladok. Ráadásul nálam a tél különféle betegségek színes tárháza, kezdve attól, hogy ritkábban járok ki, a szoba kedvez a háziporatkának, hiába takarítok. Szellőztetni nem lehet, mert az utcán többynire füst van - éljen a fűtésszezon! És még ezek mellé jönnek a különféle időszakos vírusok, amiket a buszon, vonaton, munkahelyen szed össze az ember. Nem beszélve a frankó kék-zöld foltokról az ember térdén, amit a jeges úton lehet szerezni.

Én nem bánnám, ha mindig nyár lenne. Vagy legalább tizenöt fok. Hogy ne kelljen nagykábot, sapkát, sálat hordani.

2018. nov. 7. 18:08
 20/26 anonim ***** válasza:
44%
Sok nyavalygó.
2019. márc. 4. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!