Aki szereti a vízipipát, az a cigit is szeretni fogja, ha kipróbálja?
Mi a különbség a 2 íze között?
Én még csak a vízipipát próbáltam ki, és az bejött, de még nem cigiztem.
Teljesen más a cigi, mint a vízipipa. Ha vízipipázol, jobbik esetben nem érzed a dohány aromáját a melasz miatt. A ciginél viszont csak a dohány aromáját érzed.
Az élmény is más... De feleslegesen koptatom a billentyűzetem, amíg nem próbálod ki mindkettőt, nem fogod tudni. :)
Szeretném már kipróbálni a cigit, sokszor kínálták, de nem fogadtam el. Legközelebb nem hagyom ki, mert kíváncsi vagyok rá. :D
És melyik a jobb? A vízipipa?
Most gondolom mindenki azt várja tőlem, hogy mondjam azt a vízipipa jobb, de őszinte leszek, nem tudom megítélni. :)
A vízipipa nem büdös, "egészségesebb", sokkal kisebb a rászokás esélye, és sokkal nagyobb élmény, mint cigizni.
A cigi viszont nem követel "szertartást" a használatához, nem kell odafigyelni a kerámia tömésre, nem kell a szénnel szórakozni. Csak tűzre, és egy cigire van szükséged. Cigizhetsz szélben, hidegben, esőben.
Ha kezdő dohányos vagy, esetleg ritkán cigizel, kellemesen szédülsz tőle, és megnyugtat.
Viszont sokkal egészségtelenebb, mérföldekkel nagyobb a rászokás esélye, és minél többet szívsz, annál hamarabb fogod elveszíteni azt az élvezetet, amit addig a cigi nyújtott.
Ha aktív dohányos vagy, egy idő után a tüdőkapacitásod minimum 10%-át bebukod, a hosszútávú következményekről nem is beszélve...
A cigizés nyílván sokkal drágább. Én anno 2000ft-ból bevásároltam 2-3 heti vízipipázásra, a ciginek viszont doboza lassan 1000ft lesz, és ha keményen ráfüggesz, hetente 1-2 doboz lazán elmegy.
Azt mondom próbáld ki a cigit, és alkosd meg a saját véleményed. Én egyértelműen a cigi mellett voksolok, mert egyszerűen nincs időm arra, hogy a VP-vel tököljek, a barátokat több órára összegyűjteni pedig végképp lehetetlen.
Naponta 2-3 szálat szívok kb. fél éve, és már érzem a következményeit. A függöségig még (remélem) nem jutottam el, csak társaságban cigizek, egyedül soha, de így is úgy érzem orosz roulette-ezek...
Nekem a vízipipa sokkal jobb.
Nem leszek tőle büdös, egy rövid szellőztetés, és már nincs is füst a szobában, ellenben a cigi... Büdös leszek tőle, a szellőztetés sem fog sokat segíteni, ráadásul meg drágább is a cigi, az meg rátesz egy lapáttal, hogy vízipipázni az ember max. heti 1, vagy 2 alkalommal szokott, míg egy erős dohányos képes elszívni napi 1 csomag cigarettát, vagy akár még jóval többet is... Na meg persze az egészség. Messze nem károsítja annyira a tüdőt a vízipipa, bár volt, hogy 1-2 órán keresztül szívtam, az a tüdőmet rendesen megterhelte.
Én is vízipipa párti vagyok. :D
Sokkal jobb, mint a cigi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!