Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A vízipipát vizipipadohány...

A vízipipát vizipipadohány nélkül is lehet használni?

Figyelt kérdés
Hogy lehetne megoldani, hogy a legkevésbé legyen káros, vagy egyáltalán ne is legyen az? Apukám megígérte ballagási ajándéknak. Szerintetek jó ötlet?
2013. aug. 27. 21:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
0%
megkapod nem? Akkor meg kit érdekel mennyire káros.
2013. aug. 27. 21:19
 2/22 anonim ***** válasza:
57%
Marihuána.
2013. aug. 27. 21:20
 3/22 A kérdező kommentje:
Tudom, de azért még sem szeretnék 2 év múlva tüdőrákban meghalni. Nem cigizek, soha nem is cigiztem de a vízipipa nagyon tetszik. Eddig csak egyszer próbáltam de akkor még kicsi voltam. Apu E-cigiét is próbáltam. A cigi hány százalékban károsabb a vp-nél?
2013. aug. 27. 21:27
 4/22 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk dohány helyett kővel szívom akkor mondható hogy nem okoz kárt bennem?
2013. aug. 27. 21:30
 5/22 anonim ***** válasza:

A cigi sokkal károsabb a vp-nél.

Nikotin:

-Aki masszív dohányos és beül a haverokkal vízipipázni egyet, az utána még rá is gyújt, mert nem elég a nikotin, amit a vízipipa ad.

Kátrány:

-Már 7.-ben kémia órán megtanultuk, hogy kátrány, a szerves anyagok égése során keletkezik.

De itt nem ég semmi....persze a szénen kívül.

De ha véletlen megég a dohány, ami kezdőknél még előfordul, akkor is sokkal jobban kapar és abba szokták hagyni. Tehát a kátrány is minimális szintem van.

A vízipipa nem egy olyan dolog, amit szívsz pl 5x egy héten és függő vagy. (persze nem javasolt ennyiszer)

De ha mértéket tartasz és mondjuk havi 3-4x használod, az nem fog rontani az egészségeden :)

(Amúgy sokan mondják még, hogy a "víz megszűri a rossz anyagoktól a füstöt".....na hát ez szerintem gyökérség, mert az a 0.1 mp amit a füst a vízben van....hááát...)

Namost mint minden mai dolognak ennek is van egy "egészséges" változata a shiazo.

Szerintem nem olyan jó mint a dohány.

Lehet, hogy nagyobb a füstje, hiszen ott veszed ki tömés előtt a bő glicerines léből, de íze az sokkal elhanyatlóbb a dohányokéhoz képest.

A gáz még az, hogy a shiazo is majdnem dohány árban van....csak pár száz Ft különbséggel...akkor meg már inkább olyat, aminek erős, karakteres, intenzív íze van :D

+ még annyit, hogy ha dohányt veszel, ne sajnáld rá a pénzt az olcsó-féle és a közép-prémium kategória csak pár száz Forintra van egymástól, és hidd el, hogy könnyen megszívhatod....

15/F

2013. aug. 28. 06:59
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Eddig még senki nem válaszolt magára a kérdésre. Úgyhogy én válaszolok rá: igen, lehet. Van hozzá kavics. Ezt pici üvegtégelyben árulják és le van öntve ízesített szirup szerű löttyel. A kavicsot ugyanúgy kell belerakni mint a dohányt. Semmiben nem különbözik az egész. A kavicsos verziónak is masszív sűrű "füstje" van. A barátnőm antidohányos (én dohányzom), de a kavicsosat ő is szereti.
2013. aug. 28. 15:30
 7/22 anonim ***** válasza:
Ja azt kihagytam, hogy kb 1000Ft egy doboz a kavicsból, ami kb 6-8 alkalomra elég. Használat után a kavicsot ajánlott elmosni, mert lehet löttyöt kapni hozzá, amivel leöntheted és újra használható.
2013. aug. 28. 15:32
 8/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat nagyon sokat segítettetek. Még annyit kérdeznék, hogy ciki, ha 13 évesen kezdek el vp-zni? Ilyenkor még nem ajánlott? Vagy csinálhatom nyugodt szívvel?
2013. aug. 28. 16:53
 9/22 anonim ***** válasza:
Vízipipa miatt meghalni 2 év múlva tüdőrákba, mivel le se igen szokják tüdőzni, úristen. Működik az antinikotinista propaganda rendesen.
2013. aug. 28. 22:19
 10/22 anonim ***** válasza:

19# :D honnan hallottad, hogy nem tüdőzik le?

Egyenesen tüdőbe szívják.

Amúgy kérdező, én 14 évesen kaptam névnapomra anno...

Kicsit korai, igen, de ha a szüleid megengedik akkor tegyék.

Nem ajánlott,de szívhatod nyugott szívvel, legalább nem olyan káros mint a cigi...

2013. aug. 28. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!