Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti mennyire hisztek egyes...

Lalaa01 kérdése:

Ti mennyire hisztek egyes sztereotípiákban? (részletek lent)

Figyelt kérdés
vörös hajú emberek által érintett sztereotípiákra gondoltam

2013. okt. 21. 16:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi jut eszedbe (szinte egyből), ha, teszem azt, valaki hozzád vágja, hogy "Vörös Haj"? Temperamentum. És még? Hirtelen haragúak, boszorkányok, alattomosak és balszerencsét hoznak az ember fejére. Ehhez társul, hogy a legtöbb "répafej", mondjuk ki kerek-perec, randa. Cipóképű, hulla sápadt, szeplős ördögök, akik túlságosan kreatívak, makacsak és vadak.

Na már most, jól esik az embernek, ha csúfolják? Hogy kigúnyolják azért, amiről nem is ő tehet? Ha nap-mint-nap kész kínszenvedés úgy emberek társaságába menni, hogy már előre tudod, rád fognak szállni a hajszíned miatt? Pulykatojás, vörhenyes banya, répafej, paradicsom és társai. Kölyökkoromban ezért is utáltam azt az "illetlen színű szőrt" a fejem búbján. Csak úgy világított az embertömegben, egyből ki lehetett szúrni.

Az igazi vörös haj nagyon feltűnő, tudni is kell viselni - nem elég, ha gondolsz egyet és összefestékezed a fejed. Most már úgy vagyok vele... szerény véleményem szerint semelyik másik hajszín labdába sem rúghat mellette. A teljes emberiség csupán két százaléka születik ezzel a hajszínnel, csupán két százaléka. Egyszerűen különleges.

2013. okt. 21. 18:09
 12/16 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva - semennyire.

Egyszerűen azért, mert nekem vörös hajam van, de annyira csöndes, visszahúzódó, "anti-tüzes" vagyok, hogy olyan a világon nincs még egy.

2013. okt. 21. 20:52
 13/16 anonim válasza:

Nekem személy szerint nagy gyengém a vöröshaj.. Szerintem gyönyörűek, a szeplő meg egyenesen kell, bájossá teszi az arcot. (: Én nem adnék ilyen régi boszorkányos hantáknak.

20/L

2013. okt. 22. 09:39
 14/16 anonim ***** válasza:

Hú, mit találtam, de jó. :D

http://www.youtube.com/watch?v=KVN_0qvuhhw

2013. okt. 22. 17:36
 15/16 A kérdező kommentje:
hát köszi a válaszokat!
2013. okt. 26. 17:07
 16/16 DJ Roland válasza:
Vörös vagyok és fiú csak annyi mondanák ami fajtánk nehezen tud be ileszkedni a társadalomba. mert egyes emberek minket alakváltónak néznek vagy rosszabnak. pedig mi is Emberek vagyunk csak más fel fogásal és kinézetel rendelkezünk. Ennyi.
2015. aug. 19. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!