Ti mennyire hisztek egyes sztereotípiákban? (részletek lent)
Mi jut eszedbe (szinte egyből), ha, teszem azt, valaki hozzád vágja, hogy "Vörös Haj"? Temperamentum. És még? Hirtelen haragúak, boszorkányok, alattomosak és balszerencsét hoznak az ember fejére. Ehhez társul, hogy a legtöbb "répafej", mondjuk ki kerek-perec, randa. Cipóképű, hulla sápadt, szeplős ördögök, akik túlságosan kreatívak, makacsak és vadak.
Na már most, jól esik az embernek, ha csúfolják? Hogy kigúnyolják azért, amiről nem is ő tehet? Ha nap-mint-nap kész kínszenvedés úgy emberek társaságába menni, hogy már előre tudod, rád fognak szállni a hajszíned miatt? Pulykatojás, vörhenyes banya, répafej, paradicsom és társai. Kölyökkoromban ezért is utáltam azt az "illetlen színű szőrt" a fejem búbján. Csak úgy világított az embertömegben, egyből ki lehetett szúrni.
Az igazi vörös haj nagyon feltűnő, tudni is kell viselni - nem elég, ha gondolsz egyet és összefestékezed a fejed. Most már úgy vagyok vele... szerény véleményem szerint semelyik másik hajszín labdába sem rúghat mellette. A teljes emberiség csupán két százaléka születik ezzel a hajszínnel, csupán két százaléka. Egyszerűen különleges.
A kérdésre válaszolva - semennyire.
Egyszerűen azért, mert nekem vörös hajam van, de annyira csöndes, visszahúzódó, "anti-tüzes" vagyok, hogy olyan a világon nincs még egy.
Nekem személy szerint nagy gyengém a vöröshaj.. Szerintem gyönyörűek, a szeplő meg egyenesen kell, bájossá teszi az arcot. (: Én nem adnék ilyen régi boszorkányos hantáknak.
20/L
Hú, mit találtam, de jó. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!