A magyar emberek miért bezárkózottak? Külföldieknél nem látok ilyet.
1 példa. Magyaroknál mindenhol, ahol csak lehet kertesháznál kerítés van.
Külföldön, sok helyen, Amerikaiaknál sok kertvárosi helyen 1 darab lécet nem raknak le.
Miért?
Itt azt hallom: "A kerítés az első védelemi vonal! ha ki akarnak rabolni, fosztani, ez legalább lelassítja őket..."
Miért? Amerikában ingyen osztják a házakat? Ott nem félti senki?
Édes vagy... Amerikában, ha rajtakapod a cigót, hogy épp betörni igyekszik hozzád, jogod van lelőni. Magyarországon viszont csak lapulni van jogod és reménykedni, hogy ha nem bántod, akkor másnap este nem jön vissza pereputtyostól, hol bicskát vágjanak az oldaladba.
Mikor én Budapesten(!) arra toppantam haza, hogy kirámoltak és felhívtam a rendőrséget, 4 óra múlva jöttek ki...
Ez lehet mélyebb is, lelki eredetű. Az emberek többségének nagy szüksége van a biztonságra, mint érzésre.
Biztonságban akarjuk tudni, a munkánkat, a családunkat, párunkat...
A ház, amit egy kerítés "véd" az lehet szimbolikus, egy tárgy ami megvéd.
Nem hiába van az hogy, egy külföldi ember teljesen más.
Mi stressz helyzetben, sírunk, görcsölünk, bepisilünk:D Amíg egy külföldi mosolyog egyet és megoldja pikk-pakk. Más életfelfogás, más kúltúra...nem lehet összehasonlítani.
Aztán lehet, csak én látom így és össze-vissza beszélek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!