Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hiszik azt egyesek hogy...

Miért hiszik azt egyesek hogy mindenhez értenek?

Figyelt kérdés

Sok embernél azt veszem észre hogy van valami felsőbbfokú végzettsége esetleg diplomája és azt hiszik minden úgy van ahogy azt elképzelik. Ha meg nem akkor nekiállnak vitatkozni okoskodni hogy az úgy van. -Persze szép modern formátumú szavakat használva hogy inte

Például múltkor egy doktor nekiállt velem okoskodni olyan dologról amit én napos szinten a munkám hogy én azt nem jól tudom. Ö tudja jobban mert Ő doktor.. Nekem meg 20 éve a munkám amiről hülyeséget magyaráz. Nem értem az embereket de tényleg.

2013. okt. 9. 14:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Mert hülyék.

Amúgy baromi idegesítő az ilyen.Sőt, még elviselhetetlenebb az, aki még alig van a szakmában, de már úgy okoskodik, mintha ezer éve csinálná és olyanról is meg akarja mondania tutit, amiről fingja sem lehet.

Na meg "jó" az is, mikor valaki egy másik ember érzéseit, természetét elemzi úgy, hogy alig ismeri.

2013. okt. 9. 14:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Mert, ha vki magasabb szinten ért vmihez, v komolyabban járatos vmiben, akkor hajlamos elhinni magáról, hogy minden másban is uolyan frankón áll. Főleg a vezető beosztásúak, ill. akik a munkájukból kifolyólag egész nap az észt osztják másoknak (pl. dokik), de ez egyéniség kérdése is persze...

Pl. a másodvonalbeli színész, hughgrant, is elhiszi magáról, hogy ért a magyar politikához/belügyekhez, és számít a szava. De vannak a Nobel-díjasok közt is, akik a szakterületükön kívül túlértékelik képességeiket/kompetenciájukat...

Egy értelmes embernek lehetnek jó meglátásai az élet más területein is, de nekik sincs mindenre rálátásuk, és ezért megvannak a korlátaik is.

2013. okt. 9. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!