Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek ha ennyire lusta...

Mit tegyek ha ennyire lusta vagyok tanulni?

Figyelt kérdés

Nagyon lusta vagyok, főleg ha tanulásról van szó. Ami nem érdekel azt sajnos nem tudom felfogni. Tavaly félévkor megbuktam 3 tárgyból, mondjuk közte volt a matek meg a fizika de év végére mind a hármat kijavítottam hármasra, mellette több dologból is javítottam. Szóval meg tudtam mutatni, hogy nem vagyok olyan hülye mint amilyennek látszom. Eddig is tudtam, hogy van eszem csak baromira lusta vagyok. Holnap írunk földrajzból és már 3 órája ülök felette és kb 3-4 rövid mondatot jegyeztem meg. Csak ülök felette. Pedig jó anyag amit veszünk csak annyira nincs kedvem tanulni meg fáradt is vagyok, hogy akkora egyest fogok írni mint egy ház. Pedig megfogadtam tavaly év végén, hogy most már eleget lustálkodtam, ideje tanulni. Eddig jó jegyeim vannak, de egyre több dologgal vagyok úgy, hogy "óó, nem érdekel, majd kijavítom" és ugyanott leszek ahol tavaly, de akkor felakasztom magam. Mit tegyek, hogy jobban menjen a tanulás? :S

16/L

2013. okt. 3. 19:19
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja, és ami a legrosszabb az az, hogy órán nem tudok odafigyelni. A tanárra odafigyelek, nem beszélek meg nem csinálok semmit csak az egyik fülemen be, a másikon ki. Hiába próbálom megjegyezni, nem megy.
2013. okt. 3. 19:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Tanulás szempontjából én is ilyen vagyok, csak nekem megragad és nem sokat kell itthon tanulnom. Szerintem egy rövid vázlatot kéne írni és mindig csak 4-5 dolgot tanulni és akkor csak kevés dolgot kell és mégis meg lesz egy idő után.
2013. okt. 3. 20:14
 3/3 anonim válasza:

Én is elég lusta vagyok az otthoni tanulás szempontjából :S , de én órán odafigyelek, és itthon csak pár tárgyra kell tanulni(angol/német szavak, biosz, irodalom). Illetve suliban szünetben, meg még órák elött (7.20 ra megyek, és 8 kor kezdödik a tanítás) tanulok, így az évvégi átlagom 4,84 (csak a 2 magyar 4es ).

Szerintem próbáld fegyelmezni magad, pl.:ha minden nap megnézel a kedvenc sorozatodból 4-5 részt, akkor azt mondod magadnak, hogy max 2 utána meg tanulok, és tényleg TANULJ, ne nézz utána még pár részt.

Az, hogy 3 órája ülsz fellete, és csak 3-4 mondatot tudsz, az eléggé kamu(vagy túlzol, vagy nem is nagyon olvastad).

3 óra alatt én betudok magolni 20 A/4 es oldalt (bioszból ez kb 2 havi anyag(bioszból írunk a legtöbbet le)).

Koncetrálj az anyagra, és menni fog, kapcsolj ki mindent, ami elvonhatja a figyelmed(szg. TV, rádió, stb).

Ha kell még akármilyen tanulással kapcsolatban, akkor írj privit.

2013. okt. 18. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!