Mindenkinek van haragosa, vagy aki ok nélkül az ellensége, mi történne ha egy hétig, bűntetlenül rendezhetné le bárki a nézet eltérését?
Szerintem akkor is lenne néhány ember akit a saját erkölcsei illetve a lelkiismerete meggátolná abban, hogy rosszat tegyen. De a nagy többség valószínűleg ölne, erőszakolna, lopna.
Nem rég néztem meg a Z világháború című filmet és abban volt egy jelenet, ami eléggé felkavart (nem is a zombis gyilkolós részek :)). Szóval jöttek a zombik, mindenki élelmiszert lopni ment a hipermarketbe. Aztán az egyik ott dolgozó és egy másik fószer elkapott egy nőt és meg akarta erőszakolni. Ott az üzlet közepén miközben mindenki pánikban. Tudom, hogy csak egy film, de a valóság is ilyen lenne sajnos ebben biztos vagyok.
Ne haragudj, hogy újfent egy filmes példával jövök, de beugrott, hogy most jött ki egy új film, sajnos a címe most nem jut eszembe, de pont arról szól, amit a kérdésben megfogalmaztál. Azaz, hogy évente van egyetlen nap, amikor szabad a bűnözés. Tehát gyilkolhatnak, rabolhatnak, erőszakolhatnak és mindezt büntetlenül azon az egy napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!