Miért általánosítják a tizenévesekre az a tévhitet, hogy Facebook nélkül nem lennének képesek "élni"?
Egyszer itt a Gyakorikérdéseken az egyik kérdésnél volt egy válaszom, s odaírtam a koromat is, hogy 19 éves vagyok. Még egy válaszoló rögtön leteremtett, hogy blabla bla tizenéves kis suhanc vagy és nem lennél meg Facebook nélkül.
Én konkrétan rühellem a Facebookot, nem is használom. Tönkreteszi a személyes emberi kapcsolatokat és az emberek szociális életét. Nem is értem miért teremtett le amiatt, hogy "tizenéves kis suhanc" vagyok és hogy Facebook nélkül nem lennék meg.
Szerintetek miért és mitől ragadt meg ez a sztereotípia az emberekben, hogy a tizenévesek Facebook és mindenféle ilyen netes szutykok nélkül nem lennének meg? Vannak kivételek a tizenévesek között... Nem is kevés!
Statisztikai tény, hogy a tizen- és huszonévesek nagy hányada aktívan használja a Facebbokot ill. egyéb közösségi oldalakat.
Az én munkahelyemen is szoktak rendszeresen facebookozni a kollégák. Én nem vagyok rajta fenn, őszintén szólva nem érdekel a dolog.
Folyamatosan fejlődik a technika és erre a fiatalabb generáció a legfogékonyabb, ez mindig is így volt és így is lesz.
Ne foglalkozz vele. Az idősebbek is azon lógnak folyton, sőt...
Sokan azt hiszik társkereső és oda töltik fel a szutykos képeiket:D Nem egy fiatal kis csitritől szégyen ez, hanem egy felnőtt házas picshától. Bocsi ha nyers vagyok...:)
Igen, sajnos jól látod a helyzetet.
Ami engem ennél mégjobban zavar, hogy mindenki arra hajt hogy sok ismerőse legyen, mert az mekkora nagy dolog már...
A többség aki bejelöl azt vagy nem is láttad életedben, vagy elmegy melletted úgy hogy köszönni sem köszön.:D Verebek...
Én 15 éves vagyok, és mégsem vagyok függő. Szívem szerint be is tiltatnám, mert csak eltávolítja az embereket, elfelejtenek helyesen írni, és minden olyan adatot kiírnak, amit valóságban nem mondanának. Engem idegesít a profilképeknél, hogy tükörben fotózza magát, és ilyeneket kírnak:
- a szomszéd macskájának megy a hasa
- Juci néni hányt
- ,,vki írjon már :DDD,"
Ezek abszolút taszítanak, én nem szoktam ilyeneket. Még profilképem sincs, nem szoktam semmit megosztani, és nem adok meg semmi személyes adatot(pl.: lakcím, telefonszám, iskola stb.). Komolyan elgondolkodtam már párszor rajta, hogy törlöm a fiókot.
Ja, és szerintem az is hülyeség ha valakinek több száz, esetleg ezernyi ismerőse van, mert nekem nyolcvan van, de ebből maximum 15-20-al beszéltem csak, és ismerni is csak 50 körül ismerek. Tehát felesleges 400...
Szerintem meg mindenki úgy használja az üzenőfalat, ahogy akarja. Akinek nem tetszik, le lehet iratkozni az üzenőfali eseményeiről.
Szerencsére nem ti határozzátok meg, hogy ki mit mire használhat. Megszoksz vagy megszöksz. (Vagy megtanulod értelmesen használni.)
Az meg nem tudom, miért fáj ennyire, hogy más máshogy használja. Nekem se tetszik, amikor minden marhaságot kitesznek, de aki annyira zavar, arról leiratkozok, és többé nincs gondom vele.
#16: attól, mert te nem tudod értelmesen használni, még nem kell a betiltását követelni. Eltávolítja az embereket? Valakiket meg közelebb hoz egymáshoz. Bár ha a való életben is összesen 50 embert ismersz, akkor eléggé antiszoc lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!