Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ennyi mentálisan...

Miért van ennyi mentálisan sérült ember?

Figyelt kérdés

A saját életemben, környezetemben is vannak bőven, és persze meg is szenvedem őket rendesen, de most nem ez a lényeg, hogy róluk panaszkodjam (minek is) -- de sajnos bármerre nézek, ezt látom. Ha más nem, itt a gyk-n is mennyi, de mennyi kérdés szól nem normális családtagokról, szomszédokról stb., egymás "le-imbecillis-ezéséről" már nem is beszélve (ami nem mindig, de nagyon gyakran nem alap nélküli).

Miért van ez így? Illetve miért kell így lennie? Régen is ennyi hülye ember volt, vagy mostanában tényleg egyre többen kattannak be, és még tudunk is róla?

2013. szept. 12. 12:07
 1/9 Antimod ***** válasza:
100%
Nem nevezném mentális sérülésnek, inkább előtérbe kerül az emberek negatív pólusa. Sokan nem tudnak uralkodni rajta, véleményem szerint belső-külső körülmények hozhatják elő.
2013. szept. 12. 12:19
 2/9 anonim válasza:
100%

Szerintem a környezetük teszi őket azzá. A magyar eleve pesszimista nép, erre rájönnek a mindennapi megélhetési gondok, ezért ingerültek, durvák, bunkók az emberek egymással. Akárhová mész ez van. Ez hosszútávon kihat a személyiségre is, előhozza az emberek negatív oldalát.

Miért jó pl. a netes trollkodás? Névtelenül, interneten kötekedni, anyázni? Azért mert sz@r az élete és ezt így vezeti le... De ez persze nem megoldás, mert csak újabb feszültséget generál.

Aki meg kicsit lelkisebb, érzékenyebb típus, könnyen lehet mentálisan sérült (depressziós, pánik vagy kényszerbeteg) ha rendszeresen ilyeneknek van kitéve.

2013. szept. 12. 12:54
 3/9 _Jessy_ ***** válasza:
100%

Mert mentálisan rokkantá teszik őket egyesek. És ez már az iskolában kezdődik. Megy szabadon a szivatás (megjegyzem régebben is volt, de addig nem mertek elmerészkedni a "menők", mint most), azt aki túlzásba visz, megnevelni tilos, stb. Ez persze aztán felnőttként az illetőt mentálisan rokkantá teszi, és két dolog lehet belőle:

1. depresszió, elzárkózottság, alkoholizmus, stb.

2. talál valaki gyengébbet a családban (feleség, gyerek, férj), akin aztán kiéli ezeket a sérelmeket.

Esetleg beleőrül, még fiatalon, és mészárlást rendez az iskolában. A legtöbb ilyen esetnek általában ilyen "gyerekcsínyek" az előzményei.

A másik ok pedig az élet. Olyan világban élünk, ahol az embernek nem túl fényesek a kilátásai, ezért aztán életunt, lelki sérült lesz.

2013. szept. 12. 13:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első fasza momentum a degenerált szülők. Vagy nem képesek szeretni, ridegtartásban nevelik a gyereket, vagy még bántják is esetleg, lelkileg, fizikailag. Vagy a másik véglet, hogy agyon kényeztetik, nincs elvárás, korlátok. Az is káros. Tehát a gyerek már eleve sérülten kerül közösségbe, ahol rajta kívül is a legtöbb gyerek sérült lelkileg, így elszabadul a pokol, bántják és terrorizálják egymást. A pedagógus meg beskatulyáz, előítélettel van a gyerekek iránt, nincs egyenlő bánásmód stb. Rossz mintákat is hozunk, nem tudjuk, hogy kell konfliktust kezelni..., szóval el van cseszve az egész társadalom. És a média még rátesz egy lapáttal, hogy csak fogyasztóvá tesz, akkor vagy valaki, ha folyton vásárolsz....
2013. szept. 12. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert valójában ez az átlagos, normális, csak régebben jobban el akarták fedni a "véres" valóságot, hogy nehogy szó érje a ház elejét.
2013. szept. 12. 15:09
 6/9 Mirk ***** válasza:

Mert az emberek ébredéstől elalvásig stressznek vannak kitéve. Mert az embereknek nem kéne több ezer másik emberrel kis területen együtt élniük. Mert dolgozni kell és a munka, szegény emberállat számára egy értelmetlen és természetellenes dolog ami ismét csak stresszel. Mert az emberek nem szeretik az idegeneket, akikkel nap mint nap érintkezniük kell. Ez is stresszel. Mert az ember sok rossz tulajdonsággal rendelkezik, mely tulajdonságok képtelenné teszik őt a legközelebbi családtagokon kívül bárki mással való együttélésre. Ha a gyerek vagy a házastárs problémázik azt megoldjuk és megértjük. Ha az anyós, a szomszéd, a politikus, vagy a pénztáros azt nem nyeljük le, hanem feltör bennünk az inger, hogy egy rögtönzött ütőszerszámmal véget vessünk a stressz okozójának.

Ha valakinek pedig problémája van azon nem segítenek, hanem lehülyézik, meg kiröhögik, begyógyszerezik, vagy bezárják, de mindenképpen beskatulyázzák és elkönyvelik - betegnek, hülyének, mindenképpen KEVESEBBNEK és ROSSZABBNAK, mint a többi ember.

2013. szept. 12. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak a saját példámat tudom elmondani ebben a helyzetben. Àltalános iskola utolsó évében rám szállt az osztályom 3/4-e ok nélkül (előtte suli váltás is volt, de ez most lényegtelen). Annyira bántottak -verbálisan- napi szinten, hogy öngyilkos akartam lenni. De nem sikerült.

Az első komoly, hosszabb kapcsolatomban a barátom vert és ocsmány módon beszélt velem.

Egy nagyon közei barátom, akivel mindenről (!) tudtam beszélni, meghalt. Akkoriban, amikor sikerült szakítanom azzal az állattal.

Később, egy rendes, aranyos, kedves, normális sráccal összehozott a sors. Örültem is, de... Rá kb. 6 hónappal elmondta, hogy rákos. Már nem él.

A családi életemről nem is ejtettem szót, pedig tudnék mit mesélni.

Jelenleg a környezetem is rátesz egy lapàttal. Nem bírom őket idegileg már...

Csattanó: pánikbeteg vagyok, szorongok és nagyon keményen migrénes vagyok

19l

2013. szept. 12. 21:53
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat (persze érdekelnének még más vélemények is), szerintem mindegyikben volt helytálló, érdekes és elgondlkodtató mozzanat.

És szerintetek is elkeserítő és teljesen reménytelen a helyzet? Vagy csak én látom ennyire sötéten? Tényleg mit lehet tenni egy olyan emberrel, vagy többel, aki egész egyszerűen semmit nem fog fel, bármit is próbál az ember bárhogyan megértetni vele?

2013. szept. 14. 21:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért,mert túl vannak terhelve az emberek.

És ezt nem bírja mindenki.

Akik a világot irányítják csak úgy tudnak elnyomni minket,ha lefárasztanak.

Napi 8-12 óra munka,és már azt sem érdekel mit tesznek veled,nincs időd rajta agyalni.

2014. okt. 9. 03:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!