Csináltam egy személyiség tesztet szerintetek mit jelenthet?
...amiben az volt pl. hogy a tengerről irj egyetlen szót amit gondolsz róla és én azt gondoltam rola eloszor, hogy : veszélyes . És az volt a végén hogy amit a tengerrol irtal velemenyt az a saját életedet jellemzi. De mi az hogy veszélyes életem van ?? :o ezt még is hogy kell értelmezni ?
(szerintem meg amugy abszolut nem veszelyes na mind1)
15/L
Gondolom egy internetes teszt volt.
Bár sok ilyen kollektív tudattalan szimbólumokra (tenger, erdő, ház), asszociációkra építő tesznek tényleg van valóságalapja, azaz számos pszichológiai iskolában alkalmazzák őket, ezek legfeljebb akkor bírnak jelentéstartalommal ha pszichológus személyesen "tesztel", figyelembe véve egyéb körülményeket rólad, tehát személyedre szabottan. Főleg projektív tesztekben fordulnak elő hasonlók, de azokat is sokan kritizálják mert a kiértékelő személye befolyásolhatja az eredményt.
Tehát nem kell "értelmezni", egyedül nem is tudnád, ilyen netes tesztecske formájában nem feltétlenül van bármi értelmes jelentése. Példa: hogy a "tenger" szóról mi jut eszedbe befolyásolhatja egy film vagy youtube videó amit nemrég láttál, egy tengerparti nyaralás emléke, stb - így értelmezhetetlen a válasz, kb. horoszkóp-szintű baromságig le vannak butítva az ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!