Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is érez mélyen olyat,...

Más is érez mélyen olyat, hogy ő lélekben még egy kisgyerek, és hogy emiatt nem tudja ellátni a felnőtt kötelességeit?

Figyelt kérdés

mitől lehet ez, hogy nem tudtam kötelességet tanulni, és önállóan tudni, hogy ez meg ez a dolgom, és felnőttként hozzáálni, hogy ezt meg ezt meg kell tudnom csinálni. Legyen az munka, elintézni való, vagy bármilyen háztartási dolog?

Megcsinálok persze mindent végül, csak közben egy olyan szorongás tölt el, hogy én ehhez nem vagyok elég, képes rá (hol van anya? és hogy én még kicsi vagyok -ez persze tudat alatt a szorongás mélyén) és ha lehet semmit nem csinálnék ami ezzel a szorongással jár.

Tudom hogy ez nem normális, csak az érdekelne más is érez ilyesmit, ha jobban belegondol, hogy nehéz helyt állni az életben, vagy ez mindenkinek megy mint a karikacsapás, és nincsenek ilyen problémái? Kb milyen lehet az arány, és mi okozhatja ezt? ha van konkrét példátok, írjátok azt is le.

2013. szept. 5. 11:27
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
nem tudom pontosan mi lehet az oka, de az biztos, hogy nem arról van szó, hogy mindent megcsináltak helyettem. Sőt. Nekem is mindent egyedül kellett intéznem. Pl ha balhé volt a suliban, anya azt mondta, te keveredtél bele, intézd el a tanárral, én nem megyek be. Amikor elvégeztem a sulit, nem az volt, hogy protekcióval szerzek neked munkát, meg beiratlak másik iskolába, hanem "nem tudlak eltartani kislányom, old meg innentől az életed" 19 évesen jöttem el otthonról. MIndent magamnak intéztem a lakásig, a munkahelyekig, soha sehova nem volt protekcióm. A házamat egyedül éptettem fel minden hivatalos dologgal együtt. Úgy mint a 9-es válaszolónak is, rengeteg teher volt rajtam, máson fele ennyi sincs, és fele annyit nem ért el az életben mint én. Csak belefáradtam. És mondom, most is mindent megcsinálok extra erőfesztésekkel, csak szorongással jár. Én is pont ezt érzem amit a 9-es mondott, hogy de jó lenne ha már nekem is olyan könnyű életem lenne mint egy két elkényeztetett pic5ának, akiknek az apjuk mindent elintézett az életükben az iskolától kezdve a munkahelyen keresztül a lakásig, kocsiig. úgyhogy ránk közel sem érvényes a "béna, szerencsétlen" kifejezés mint ahogy emlitetted. sokkal inkább azokra, akiknek mindent a seggük alá tettek.
2013. szept. 5. 19:18
 12/12 anonim ***** válasza:
Amikor én is berugtam először, azt hittem, ha másodjára berugok, már nem fogok hányni. Tévedtem.
2013. szept. 18. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!