Hogyan viseled, ha valaki sokkal tehetségesebb vagy okosabb nálad?
Iskolában, egyetemen, munkahelyen, művészetek, sportok terén... stb.
Ott van a közeledben és neked minden egyes nap el kell viselned őt, a létezését: a mosolyát, a könnyedségét, a jogos büszkeségét.
Irigyled? Átkozod a sorsot, hogy ilyen béna vagy? Kifutnál a világból szégyenedben? Miért pont ő a jobb? Miért? Miért? Miért?
Nekem van egy ilyen barátnőm, aki rajzolásba sokkal jobb nálam. :) Néha kicsit tényleg van amikor féltékeny vagyok rá, de örülök neki egyben. :D Mivel volt olyan már, hogy segített rajzban, amit nem tudtam megoldani. Én is sokat rajzolok, mert ebből szeretnék megélni. :) S egy fajta kisebb példakép a szememben, mert gyönyörű rajzokat csinál! ^^
13/L
Így igaz, ahogy az első írta, van, aki ebben jobb, más pedig másban.
Más kérdés, hogy az egyik ember tehetségét a társadalmi berendezkedésünk adott esetben jobban díjazza, mint a másikét.
Látod, éppen ezért nem érdemes ezek után szaladgálni.
Keresd meg azt, amiben te vagy a legjobb, vagy legalább azok között vagy! Ha ez megvan, automatikusan jön az elismerés, győzelem stb. stb., de ami ennél sokkal fontosabb, egyfajta elégedettség, megnyugvás is.
Tisztában vagyok a saját képességeimmel, tehát természetesen el tudom fogadni azt, ha valaki jobb nálam. Egyik dologban én vagyok a jobb, a másikban valaki más jobb nálam - ilyen az élet.
Igyekszem, szorgalmasan tanulok és fejlődök, közben pedig reális (de azért arányaiban magas) célokat tűzök ki magam elé. Az irigységnek, a sors átkozásának, a szégyenkezésnek vagy az értetlenkedésnek nincs semmi értelme, nem visznek előrébb. Csinálni kell a dolgodat a tőled telhető legjobban, és örülni az eredményeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!