Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit érezhet egy pedofil? Nem...

Mit érezhet egy pedofil? Nem érzi aszt h nincs a világon lelki társa és h senkisem érti meg én biztos h nem bírnám a magányt, egyedül létet!

Figyelt kérdés
Minap barátaimmal kiültünk a parkba egy játszótér mellé és akkor kezdtem el gondolkozni ezen h ha tényleg kisgyerekeket szeret akkor sosem lesz egy igaz szerelme , lelki társa aki viszont szereti. Szörnyű leht!

2013. aug. 15. 13:15
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%

Én is hasonlóképp látom a helyzetet, mint a kérdés feltevője. A társadalom és az erőszakos fröcsögők elkövetnek egy óriási hibát: Azt mondják a pedofiloknak: van a kezetekben egy fegyver, amit nem áll módunkban elvenni tőletek, nektek sem áll hatalmatokban letenni azt, ránk fogjátok irányítani és le fogtok lőni vele minket, ezért pedig kíméletlenül üldözni fogunk titeket már most. Ez a közvélemény magatartása és abszolút beteges felfogás, mert továbbra is felelősök maradnak azért, ha a véleményükkel ártanak másoknak, csak mivel ez nem kifejezetten büntetőjogi felelősség, letagadják.

- Meggátolhatja e a börtön azt, hogy a gyerekedet molesztálják? Nem, a börtön következményeként van a bűncselekménynek és felmérések szerint az egykor bezártak közel 100%-a visszaeső.

- Segíthet-e a kémiai kasztráció? Legfeljebb abban, hogy még inkább közveszélyessé váljon tőle az illető, hiszen a potenciát szünteti meg és nem a vágyakat, továbbá rendszeresen kell szedni, vagyis függ az illető akaraterejétől és az sem tartana sokáig ha valakit lelkileg még ennél is jobban megnyomorítanak.

- Hát ha falhoz állítanánk és főbe lőnénk az összeset? Persze, csak születne ettől még millió másik ember ugyanilyen hajlammal és eszük ágában sem lenne segítséget kérni pszichológustól, hiszen jogosan féltenék az életüket. Jelenleg is jogosan féltik, agyonverik és élve elégetik bizonyos csoportok azokat, akikről hallottak egy feltételezést, hogy pedofil lehet, bizonyítékra sem várnak, nem hogy törvény általi felhatalmazásra.

Ezek alapján teljesen tárgyilagosan azt kell mondanom, hogy egyetlen eszköz sem áll rendelkezésünkre, amivel gyerekeinket hatékonyabban megvédhetnénk az esetleges támadásoktól, mert az egyetlen személy, akinek ténylegesen hatalmában áll önmagától megvédeni az áldozatait az a pedofil, és csak attól függ a gyermekek sorsa, hogy ez a "szörnyeteg" tudja egyáltalán mi az a kegyelem? Ha rajtunk múlik, ennek a szónak a jelentését általunk is elismerten beteg (tehát segítségre szoruló) emberek soha nem fogják megismerni, mert a média tudatos félelemkeltéssel és félreinformálással hat a közvéleményre, magyarán kiveszi a választást a pedofil kezéből, hogy ő lehet-e jó ember és élhet-e normális életet, el van döntve neki, hogy nem. Ennek a döntésnek, amit a társadalom meghoz az az alapja, hogy a papokat leszámítva senki sem gyakorol aktívan önmegtartóztatást, nem tanulunk mértéket a vágyak visszaszorításában és így egy pedofilról sem feltételezzük, hogy képes lenne egészséges szeretetre, testiség nélkül. Aki mégis papnak áll közülük, mert egyedül Isten kegyelmével számol, egy idő után szintén összeroppan a magánya és bűne súlya alatt, mert az Istennel való bizalmas viszonyának alap feltétele, hogy bűnként tekintsen már a puszta érzéseire is, amiktől nem képes megszabadulni soha. Már az is rettenetes, hogy valakire, akit egyszer molesztáltak gyerekként - először áldozatként tekint a társadalom és őszinte sajnálattal védi, aztán ha elkezd érezni valami rendelleneset maga is, (de semmi rosszat nem tesz) már egy utolsó féregként néznek rá, szégyent várnak tőle és el akarják takarítani a föld színéről. Hol van szükség arra, hogy tettek alapján ítéljük meg egymást, ha ilyen meggyőződésekkel vagyunk beoltva?

Nem lehet egy kitüntetés manapság pedofilnak lenni, de mivel a gyermekek érdeke az első, elismeréssel és hálával tekintek minden olyan napra, amikor egy pedofil tiszta lelkiismerettel hajtja álomra a fejét és hittel, bizalommal lennék kénytelen tekinteni rá személyes ismerősként is, mert ha soha nem bíztam meg benne, nincs jogom őt elítélni sem. Ez a társadalom alapja, és ha van jövője, akkor ezen kell állnia, nem pedig a félelmen, amivel megpróbáljuk magunkat kivonni a témából, ugyanis mind egy szálig felelősek maradunk mindenért, ami történik.

2013. aug. 31. 13:38
 12/20 A kérdező kommentje:
Bár mindenki így fogná fel ! A kommented nagyon elgondolkodtató volt, remélem minél többen elolvassák és megértik !
2013. szept. 4. 20:34
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy meglehetősen 'velős' vélemény a témáról. (11-es válaszoló) Egyetértek veled, és tényleg elgondolkodtató bár a legtöbb ember azt hiszi h véded a pedofilokat de ez csak azért van mert nem tudják értelmezni amit leírtál. Ez egy sokkal komplexebb probléma mint ahogy eléggé részletesen kifejtetted! Intelligens véleményalkotás..

Annyit fűznék hozzá, miközben olvastam a 'roma kérdés' jutott eszembe: hasonló probléma, söprögetés, senki nem veszi számba a lehetséges végkifejleteket, és ami a legfontosabb mindenki nagyon okos és jobban tudja h mit is kellene csinálni.

2013. szept. 6. 01:21
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

hat te nem vagy normalis es egypkent is a pedofilok csak sexualisan vonzodnak a gyerekekhez de atol meg lehet ismerose baratja baratnoje sot meg felesege is csak a sexualis vagyait eli ki az adot szegeny kislanyal bar nem bisztos hogy kislanyal es ezeket nem lehet sajnalni meg az keves hogy elektrosokoloval kezelni en kiraknam egy lakanlan szigetre egy kis ketrecbe es naponta adnek neki szarazkenyeret meg vizet de neha azer jobb kajat is hogy nehogy megdogoljon maradjon eletbe es szenvedjen elete vegeig a ketrecben

hat szerintem te nem sajnalnad ha majd a te gyerekedel tortene ilyen akkor akasztofara kivanad vagy meg roszab helyre most ne a pedofilt sajnajad mar hanem a szegeny gyereket aki lehet hogy elete vegeig ugyfog elni hogy nem nez a ferfiakra vagy nem akar kimeni a hazbol mert felni fog az emberektol hogy nehogy valaki megtegye vele ugyan aszt amit aka 10 evel ezelot elt at vagy meg tobb ev elteltevel sem tudja elfelejteni

2013. szept. 6. 02:08
 15/20 anonim válasza:
100%
Igen, bélabá. Ez a kérdés sok területre átvetíthető. Az emberek nem gondolnak bele a tetteik következményébe, ki akarják hangsúlyozni, hogy a másik rossz, mert ebben a megvilágításban jónak érezhetik magukat és mivel kultúránk alap tétele az, hogy van jó és rossz, nem igazán tudunk ettől elfüggetlenedni, önmagunkat és másokat is ebben a kontextusban vizsgáljuk, azzal pedig, hogy a jó és a rossz mértékét jogokban és törvényrendeletekben nyilvánítjuk ki, a szabadságot és a méltóságot feltételekhez kötjük, valamint elismerjük, hogy vannak jobbak és rosszabbak, az egyenlőség pedig ingatag és megkérdőjelezhető. Vannak tettek, amiket szankcionálni KELL, de nem háríthatunk minden felelősséget olyanokra, akikkel szemben súlyos előítéletekkel viseltetünk és akiket megfosztunk attól, hogy jók lehessenek. Én soha de soha ne legyek jó ember, ha ez attól függ, hogy másokkal rosszul kell bánnom. Sokak számára ez idealista szenvelgésnek tűnhet, vagy ahogy te is írtad: a pedofilok védelmének, de abban ezer százalékig biztos vagyok, hogy legalább akkora felelőssége van a közvéleménynek a bántalmazott gyerekek keserű sorsában, mint az elkövetőnek, hiszen ha egy súlyosan depressziós embert öngyilkosságra bátorítasz fel, és az véget vet az életének, a törvény által is elismerten felelős vagy az ügyben, akkor miért ne lenne felelős az, aki egy súlyos erkölcsi dilemmákkal küzdő és önmagát egyre kevésbé kontrollálni képes személyt a véleményével arra hangol, hogy az képtelen helyesen cselekedni és ellenállni a késztetésnek? Egy ember önbecsülése csak addig terjed, amíg embernek tartja magát, amíg bízhat és hihet abban, hogy nem egy féreg, ha ezt elvesszük tőle, az önuralmától is megfosztjuk és máig fizetjük az árát, és fizetik kamatostul a gyermekek és mindazok, akiknek kisebbségek vágnak vissza, hisz egy eltorzult értékrendhez kénytelenek igazodni, csak aszerint van értékük. Tulajdonképpen csak a formák változnak, a késztetés mindenkiben ugyanaz marad: hogy egy olyan kontextuson belül határozza meg a saját helyzetét, amiben ő jónak érzi magát, még ha jól nem is sikerül neki. A háborúban akkor vagy jó, ha megölöd az ellenséget, egy szektában akkor vagy jó, ha vért iszol és mindenedet nekik adományozod, egy rossz házasságban akkor, ha kitartasz a férjed mellett, még ha az hülyére is ver, a munkahelyeden akkor vagy jó, ha hasznot tudnak húzni belőled a munkaadóid, ha cigány vagy és a családod, ami szeretetet adott neked tisztességtelenül viselkedik, érzelmi alapon akkor leszel jó, ha követed a példájukat, a dolog adja magát, és akkor vagy rossz, ha ezek nem teljesülnek. De háborog a lelked, mert te jóval több vagy egy szerepnél, amivel épp megfelelsz, mégis függsz attól, hogy megfelelj neki és jónak érezhesd magad. Ez az emberek legnagyobb függése a társadalomban, ezen áll vagy bukik az önértékelésünk, de nem a döntéseket látjuk, hanem a tetteket, pedig minden döntést okkal hozunk meg és minden tragikus bűncselekmény önvédelem is egyben. El kell valahol kezdeni látni a döntéseket a maguk kontextusában, látni azokat, akik sodródnak a sötétség felé és még idejében megállítani ezt, ott mutatni lelki erőt, ahol nekik már nincs, mert az ár, amit fizetünk nap mint nap már most is életekben mérhető és ez elfogadhatatlan.
2013. szept. 11. 01:45
 16/20 anonim ***** válasza:
49%
Igen nagyon elszomorító dolgok vannak a világban de a pedofília is több hasonlóan torz és bűnös szexuális dolog mellett súlyos lelki betegség sokszor a neveltetés eredménye korai gyerekkori traumák stb...ezeket van aki egész kicsi korában elszenvedi akár úgy ha őt molesztálták és később neki is hasonlóan torz és vállalhatatlan vágyai születnek.Van aki egész életében konrtolálja azt gondolod ő egy rendes szomszéd egy jó kolléga szép családdal közben kitudja milyen vágyakkal küzd még ott belül.Igen ezekbe nem jó bele gondolni.Jobb nem tudni róluk.
2013. szept. 13. 21:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg az akármilyen szörnyű is nem lehet erről ilyen felületesen és primitíven gondolkodni ahogy egyesek teszik.Ennyi erővel az emberiség 98%ékát kilehetne irtani mert van olyan vágya vagy gondolata ami az adott társadalom értékrendjébe nem fér bele.És most nem kizárólag a pedofiliára gondolok hanem pl ott van a homoszexualitás amit bizonyos egyének de rengetegen a mi országunkban is egy olyan dolognak tartanak ami miatt főbe kellene lőni valakit.Holott nem egy uniós országban már elfogadott és miért is ne lenne?2 felnőtt ember döntése...hogy kit szeretünk.De ebben az országban még ez sem normális.Ki kell tartani egy olyan modell mellett ami már rég elavult és életképtelen.Nem csoda hogy rengeteg ember megzavarodik ebben az országban.Kiváncsi vagyok akiknek a szájából folyamatosan vér fröcsög vajon milyen életet élhetnek milyen emberek.
2013. szept. 13. 21:20
 18/20 anonim válasza:
43%
Én mind addig nem gyűlölök egy pedofilt se amíg nem bánt egy gyereket se! Épp ellenkezőleg nagyon sajnálom. Nem kell ezt túl bonyolítani, ez egy betegség (pontosan mint a homoszexualitás bármennyire is igyekeznek szétválasztani, egy természetellenes állapot, az agy normál elektrokémiai működésének zavara a különbség csak a társadalom megítélésükben van nyilvánvaló okok miatt, tudományos szempontból nincs különbség). A tévhittel ellentétben a pedofilok legalább 90%-a sosem fog bántani egyetlen gyereket se. Sokan csak a börtöntől félnek, de szerencsére döntő többségük azért nem teszik mert tudják hogy mi helyes és mi nem, és bármennyire is elviselhetetlen erejű, kínzó vágyat éreznek sosem engednek neki mert nem lennének képes ártani egy gyermeknek.
2013. szept. 23. 20:44
 19/20 anonim válasza:
64%
Hát én elég nehezen viselem a magányt, de kénytelen vagyok, sokszor eléggé depressziós (meg OCDs) (is) vagyok emiatt (is), amit pszichiátrián kezelnek (mármint a depit és az OCD-t), oda járok már lassan 10 éve, szedek nem kevés gyógyszt... nem könnyű, de én hiszek abban, hogy le lehet élni így (is) egy életet, a (többnyire gyerekszereplős) mozifilmekbe kapaszkodok, az jelenti számomra az egyetlen örömöt, rajongást, ha viszont az se lenne, nem tudom mi lenne velem...
2013. okt. 30. 23:06
 20/20 anonim válasza:
100%
előző vagyok, elírtam: "nem kevés gyógyszERT" és kifelejtettem, hogy 30/F és p vagyok...
2013. okt. 30. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!