1820cm 14 éves túl magas vagyok, és sokat fogok még nőni?
Szia!
14 évesen még biztosan nőhetsz, a sporttudományi egyetem becslései szerint ha a normál növekedési ütemet vesszük figyelembe, a gyorsasága majd 16 éves korodban fog jelentősen lassulni, ezután már csak tényleg néhány apró cm-t fog csak jelenteni.
Egyéni kutatásaim alapján, egy kifejlett ember körülbelül 24. életévében éri el a legmagasabb fejlettségi szintjét fizikálisan, ami vonatkoztatható a csonttömeg sűrűségére, a teljesítőképességre, valamint a hormonális rendszer is ekkortájt éri el a homeosztázist.
Ha nagyon gyorsan megnyúltál, feltétlenül meg kell tenned a szükséges óvintézkedéseket a sérülések elkerülése érdekében. Vázizom erősítő gyakorlatok végzése szükséges, hogy a mozgatórendszer és a csontrendszer a későbbiekben is ép maradjon és el tudja látni a feladatát. Kerüld a növekedési hormon tartalmú készítmények fogyasztását(pl. Húsok, "gyurmaporok", dúsított élelmiszerek), ügyelj a megfelelő ásványi anyag bevitelre főleg a kötőszövet és az izomrendszer működéséért. Ebben az időszakban gyakoriak az izomgörcsök, rándulások, ízületi fájdalmak, én a Magnézium-Kálcium-Nátrium-Kálium és C-vitamin, valamint a B-vitaminok és a Cink, általános csontvédők bevitelét tartom fontosnak.
Tippem: A túlzott növekedés lassítható, amennyiben az izomrendszer állapota kidolgozott és erős, ugyanis a fejlett izomrendszer visszafogja a csontok szabad és túlzott megnyúlását. Ezért lehetséges jelenség az, hogy korán "izomfixált" kisgyermekek alacsonyabb növekedési csúcsot érnek el.
Ideje tehát ésszerűen sportolgatni!
Marry Me!Marry Meeee!
14/L 178 cm :( látom te is gyorsan nőttél.. de nézd a jó oldalát, elmehetünk modellnek! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!