Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti mitől féltek a világon a...

Ti mitől féltek a világon a legjobban?

Figyelt kérdés

2013. aug. 7. 22:07
1 2 3
 11/23 Alaque ***** válasza:
70%

Nem félek semmitől.

Na jó, annak például nem örülnék, ha elhagynám a kontaktlencsémet, mert momentán se pénzem, se időm újat csináltatni. De ettől sem félek, inkább megpróbálom elkerülni. Annak sem örülnék, ha meghalnék, de hogy félnék tőle, hogy meghalok, az túlzás. Hadd magyarázzam meg. Fiatal és tudtommal viszonylag egészséges vagyok.

Egyébként nincs olyan, amitől annyira hú de félnék, hogy érdemes legyen kiemelnem. Szerintem a félelem fölösleges. Mondják: kétszer fárad, aki rest. Én pedig azt mondom, kétszer ijed meg, aki fél. Vannak kellemetlen, de elkerülhető - és korántsem bizonyos - dolgok, mint például a balesetek: el kell fogadni, hogy ezek megtörténhetnek, és meg kell próbálni elkerülni őket és az esetleges károkat. Be kell kapcsolni a biztonsági övet, szét kell nézni a zebránál, be kell tartani a munkavédelmi előírásokat, de semmi esetre sem kell egész életünket pánikba esve, a lehetséges kockázatokat paranoid módon, nagy ívben kikerülve élnünk. Ilyenektől azért nem érdemes félni, mert ha megtörténnek, az nyilván rossz lesz nekünk, és persze nem baj, ha felkészülünk rá, de ha félünk tőle, akkor már előre rosszul vagyunk valami olyan miatt, ami még meg sem történt, és lehet, hogy soha nem is fog! Hát van ennek értelme, kérem?! Ha valaki fél a vízbe fulladástól, akkor nem az a megoldás, hogy még csak nem is fürdik többé; nyugodtan élhet teljes életet, csak mondjuk nem kell búvárkodnia. Ha nem búvárkodik, akkor gyakorlatilag nincs is mitől félnie.

Aztán vannak kellemetlen és bizony elkerülhetetlen - és tőlünk független - dolgok. Ilyen a halál, vagy a szerelmi bánat (és ilyen az, ha az utcán sétálva a fejünkre esik egy virágcserép). El kell fogadni, hogy ezek bizony meg fognak történni mindenkivel (főleg az első kettő), és nem tudjuk kikerülni: aki él, az meg fog halni, aki szerelmesdit játszik, az csalódni fog jó néhányszor, mire megtalálja a párját. Ez az élet rendje - félni ettől olyan, mint félni attól, hogy lemegy a nap. Nyilván nem jó dolog meghalni, de ha az ettől való félelem árnyékában éljük az életünket, akkor az egésznek semmi értelme. Olyan, mintha nem ennénk, mert előbb-utóbb úgyis éhesek leszünk megint.

Ez persze magánvélemény, és egy árnyalatnyit offra sikerült, de én személy szerint azt az érzést nevezem félelemnek, ami meggátol abban, amit csinálni szeretnék. Hogy roppantul kellemetlennek találnám, ha mondjuk benn égnék egy házban, vagy meghalna egy hozzám közel álló személy, az nem jelenti azt, hogy félek is tőle.

Eképpen bátorkodom azt állítani, hogy nem félek semmitől.

2013. aug. 8. 03:29
 12/23 Alaque ***** válasza:
77%
Ja igen, magas helyeken gyakran rám tör a félelem, hogy leesek, de az ilyen élethelyzetek előfordulási valószínűségét olyan egyszerű praktikákkal próbálom a minimumra csökkenteni, mint hogy nem állok acélszerkezet-szerelőnek, nem mászok sziklafalakat, és viszonylag ritkán gyönyörködöm a táj szépségeiben hegyoldalból száz méter magasan kiálló sziklákon ülve.
2013. aug. 8. 03:36
 13/23 anonim ***** válasza:
Hogy nem tudom eladni a házunkat, és még itt kell maradni ebben a nyomorék faluban.
2013. aug. 8. 03:38
 14/23 anonim ***** válasza:
Alaque: Én is így gondolom, de még sose sikerült ilyen szépen szavakba önteni a dolgot. Köszönöm! :)
2013. aug. 8. 05:23
 15/23 anonim válasza:
Alaque le a kalappal előtted!Irigyellek!Szeretnék én is így gondolkodni mint te.Gondolom férfi vagy és fiatal.Jól gondolkodsz tartsd meg jó szokásod.Olyan jó lenne nem félni semmitől.Én egy félős nő vagyok.Félek a világvégétől,a földrengésektől,A gonosz emberektől akik másokat bántanak.Én szinte mindentől félek.Tiszta hülye vagyok,le kéne szoknom róla, mert tisztára tönkremegyek.Olyan képtelen hülyeségektől is félek, hogy inkább nem is sorolnék csak párat:Rettegek a viharoktól,de egyben izgalmasnak is tartom,félek a kánikulától is, nehogy napszúrást kapjak,félek a betegségektől,tériszonyom is van,liftben sem merek utazni, mert egyszer beragadtam félórára az Árkádban.Szóval egy félős barom vagyok...Szeretnék megváltozni, de a szüleim belémnevelték, hogy mindentől félni kell, mert az élet veszélyes.
2013. aug. 8. 15:59
 16/23 anonim ***** válasza:
kóbor kutyáktól, cigányoktól, attól hogy elrabolnak és megeröszakolnak,nagy pókoktól, puhastestü bogaraktól( hernyó, lárva vagy giliszta) , kiszúrt szemektöl
2013. aug. 14. 11:38
 17/23 Alaque ***** válasza:
A kiszúrt szemektől miért félsz?
2013. aug. 24. 23:32
 18/23 anonim ***** válasza:
mert undi xD
2013. aug. 25. 08:07
 19/23 anonim ***** válasza:
alaque : Lenyűgöző! Ez nagyon szép volt!
2013. szept. 8. 15:53
 20/23 anonim válasza:
Agyvérzéstől, vagy bármilyen agyi problémától. Ha az agy sérül, inteligencia sérül, vége mindennek.
2013. szept. 29. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!