Emberekben van vadászösztön?
nemtudom engem a kutyám soha nem bántott, a szájából kivehetem az ételt,rá is támadhatok sose bántana.
Amúgy az ember nem vadász,hogy legyen vadászösztöne. Ha elmegy melletted egy csirke akkor nem fogsz utánaszaladni és elharapni a torkát :)
Persze, hogy van. Nem olyan erős, mint egy ragadozó állatban, mivel már egy mesterséges környezetben élünk és nem része életünknek napi szinten a vadászat.
Vadászként rendkívül észreveszem magamon például, hogyha a cserkelés végén például meglátom a vadat, akkor hatalmas erőfeszítés kell a vadászösztön elnyomására, ami arra sarkall, hogy minél előbb húzzam meg a ravaszt. Nehéz körülírni az érzést. Leblokkol minden, nem tudsz szabadon gondolkodni, és az egész világ leszűkül arra a térre, ami közted és a vad között van. Az állat legkisebb rezdülésére is az egekbe szökik a pulzusod, ösztönösen lelassulnak a mozdulataid, és csak egy gondolat lüktet az agyadban, az állat mielőbbi elejtése. Legszívesebben ordítva rárontanál, vagy legalábbis rögtön vállhoz kapnád a puskát/íjat és lőnél, de nem szabad figyelembe venni az érzéseidet, hideg fejjel, taktikusan kell megtervezned az utolsó lépéseket a zsákmány felé vezető úton.
Azonban a vadászösztön segít a koncentrációban, és sokkal tisztábban tudsz odafigyelni az érzékszerveid működésére, valamint sokkal kifinomultabban tudsz kivitelezni minden mozdulatot.
Utolsó, akkor nekem elbszott vadászösztönöm lehet. :D
Én mindig ezt érzem, ha lövök valamire, tehát célbalövésnél is. Beszűkül a világ, csak a célpontot látom, a fegyvert, csak a légzésemre, a kezeimre, és a szélre figyelek.
Utolsó: Légpuskával lőttem pár évig, valóban, az is hasonló érzés :D
De nem értem, miért lenne "elbaszott" a vadászösztönöd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!