Ha megtudnád egy barátodról, hogy empata, hogyan viszonyulnál hozzá?
Mindig is titkoltam és nem is gyakran látok lehetőséget barátságra. Évek óta először kezdek megnyílni és tekintek valakire lehetséges barátként. Régóta próbálom tartani a távolságot az emberekkel, ezért keveseket engedek közel magamhoz.
A lényeg, hogy megkedveltem valakit és bár nem olyan vagyok, mint más empaták, én bírok az értelmeimmel és évek hosszú, kitartó munkájaként tökéletesen meg tudom különböztetni a saját és a környezetem érzelmeit, már különösebb hatással sincsenek rám. Viszont még ma is könnyen belelátok másokban, nem csak könnyen kiismerem az embereket, de szinte a fejébe látok azoknak, akikkel sok időt töltök. És ebből a "képességből" villantottam véletlenül párszor az utóbbi időben. Elgondolkodtam, mi is lenne ha elmondanám mi vagyok, de tartok tőle, hogy ettől megrémülne.
Inább nézzétek meg ezt...
Én is csak most "jöttem rá", hogy ki vagyok, bár jelek eddig is voltak rá. Csak nem tudtam, hogy mint "fogalom" létezik az empataság. Legjobb barátnőmmel beszélgetve találtam egy cikket, ami az empatákról szólt, és közel 90%-ban stimmelt rám a leírás. Ő is elolvasta, és kb kitörő örömmel fogadta, hogy van oka a már-már bizarr tudásomnak. Bennem is a helyére zökkent valami, mert megnyugodtam, hogy nem csak 'túlérzékenyek a receptoraim', hanem Ilyen vagyok :)
Ha már van ez a képesség, akkor érezni lehet azt is, ki tudja befogadni ezt az információt, és vele megosztani ezt a csodát :)
Az empátia egy másik személlyel való együttérzés képessége, az a tulajdonság, mikor elfogadjuk és megértjük egy másik szempontját, azért mert bele tudjuk képzelni magunkat a helyzetébe.
Csak mert én is az vagyok. Eddig nem tudtam mi ez az érzés de egy ismerősöm és jó barátom , rávilágított a lényegre.
Itt egy link ezt olvasd el. HA valamit nem értesz szívesen válaszolok. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!