Nők kommunikációs hiányossága?
Általában a nőkre mondják, hogy egyszerre több dologra tudnak figyelni, mert genetikailag így kódoltak. Így elméletileg nincs alapja a megfigyelésednek. De fontos, hogy egyéni különbségek is léteznek, és fontos, hogy milyen szoros a barátság köztetek, mi a téma, és mikor írod. Én azt figyeltem meg, hogy a számomra fontos embereknek mindig visszaírok, minden kérdésére. Akivel nem olyan nagy eget rengető témáról beszélünk, ott előfordulhat, hogy nem reagálok mindenre.
Sajnos semmire nem jó a chat. Az e-mail értelmesebb, mert van időd átgondolni, és összefoglalni. Sajnos nagyon kevesen tudják jól értelmezni, és jól használni az e-maileket és a chat-et.
Személyesen beszélj mindenkivel, ha lehet.
1.Egy adott témában nem normális,ha nem figyel több kérdésre.
2.Több témában több kérdésre normális,ha nem figyel.
Most normális beszélgetés az,amiben össze-vissza kevered a témákat?Szerintem nem.Ugyanis gondolj bele:
-Hogy vagy?Képzeld ma Barack Obama felkelt és kijelentette,hogy szép napunk van!Mit gondolsz erről?Ja és képzeld,magyarok nyerték meg a Britains Got Talentet.Ma új telefont vettem 30000 forintért,neked milyen van?Milyen az időjárás?Voltál kint az árvíznél önkéntesként segíteni?Hol lehet kézkrémet venni?
Azt is gondold el,hogy ez élőben milyen m_rha idegesítő!
Az, hogy ha felteszel több kérdést, mindre válaszolnak-e, nem a nemektől függ. Sokkal inkább az alaposság, illem és szimpátia kérdése. Az már más kérdés, hogy általában (12-14 éves) (elkényeztetett) (eléggé elribancosodott) (éretlen és flegma bunkó) kishölgyek viselkednek így, de ez nem a nemük miatt, hanem a magatartásukból adódóan van így. Mert az ő körükben "menő" ez...
Másrészt: egy normális kommunikációban egyszerre 1 dologról esik szó. Az, ahol párhuzamosan 3-4 fologról megy a társalgás, az inkább felszínes, felületes beszélgetésre utal. Normál esetben ha beszélek valamiről - akár írásban, akár szóban - nem kapkodok ide-oda más témák után, amikor épp valamiről társalgunk.
#3, 5
A különböző témákat úgy értettem, hogy kapcsolódóan 1 adott dologhoz. Tény, hogy elkalandozok néha, de mindegyik szálnak van egy közös kiindulópontja. Amikor túl messzire mennék akkor inkább visszatörlök, de ha túl mélyen folyok bele egy adott témába, akkor pedig olyan érzésem van, mintha a másik fél azt mondogatná, hogy "lapozzunk már tovább".
Ja és még a 3-as válaszolónak pont az egyik ismerős 22 éves lány akire teljesen illik az általad vázolt tulajdonság. Élőben mindenbe gyorsan belekap egy kicsit és én alig bírok lépést tartani vele olyan hirtelen váltogatja a témákat. Chaten már sokkal lassabban reagál, és az olyan üzenetekben ahol pedig akár órái is lennének válaszolni pedig pont nem jeleskedik, ő is az aki miatt megfogalmazódott ez a kérdés bennem, kihagyja a választ ha egynél több dolgot kérdezek.
Érdekes az emberi kommunikáció, az az érzésem támadt, hogy már-már nem értem, hogy működik a dolog.
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!