Érezte-e valaki már, hogy vonzó külseje miatt előnyhöz jutott az életben? Vagy ellenkezőleg hátrányosan megkülönböztették. Konkrét eseteket is fel lehet sorolni.
„általában nem mernek hozzám odajönni az emberek, azt gondolják, beképzelt vagyok...sokszor rögtön ellenszenves vagyok (főleg a lányoknak) pedig még csak beléptem az ajtón „
Azért ennek is megvannak az okai. Én azt vettem észre, hogy a szép nők általában a végletekig akarják fokozni a szépségüket, hogy még hivalkodóbbak legyenek. Ők szokták a legtöbb sminket használni, meg ők szoliznak a legtöbbet. Ráadásul a fejtartásukban is ott van az a felsőbbrendűség, némelyik úgy jár-kel a pórnép között, mint Leila hercegnő. Persze e mellé igyekeznek egy kedves, barátságos magatartást tanúsítani mindenki felé, ami sokszor eléggé hihető is, de hosszabb ismerkedés után (ami kb, a tizedik párbeszédet jelenti) szinte mindig felfedeztem a személyiségükben azt a rejtett önteltséget. Persze én nem hibáztatom őket, mert természetes emberi tulajdonság, hogy elszáll velünk a ló, ha mindenkitől csak a dícséretet meg a rajongást kapjuk, márpedig ők főleg ezt kapják. De a szép nőknek is meg kellene érteniük, hogy mi férfiak sokan nem nagyon merünk belevágni egy ilyen nő meghódításába, és én már ott tartok, hogy nem is érdemes. Nem udvarlok szép nőknek, mert nem hiszem, hogy többet tudna nyújtani mint egy átlagos lány, mégis ezerszer nagyobb meló megkapni őket. Az átlagos lány sokkal figyelmesebb, nem tartja magát többre nálam, és jobban megbecsül.
31F
"Egy átlagos külsejű nőtől több szeretetet kapsz. Jobban ragaszkodik."
Ez nem így van, és az általánosítás nagyon veszélyes tud lenni. Az átlagos külsejű nők között is rengeteg érzéketlen bunkó van, csak az nem tűnik fel annyira, mintha egy nagyon szép nő teszi ugyanazt. És rendesek is vannak innen is, onnan is. Nem szabad úgy hozzáállni az emberekhez, hogy "ez egy szép ember" vagy "ez egy csúnya ember". Ember, és kész. Hogy milyen, az majd kiderül, ha beszélsz vele, de csakis az számít, nem az, hogy hogy néz ki.
Kérdezed a nyitóban, hogy van-e hátránya a szépségnek. Igen, te magad írtad az előbb, miszerinte te magad is hátrányosan megkülönbözteted őket!!!
„Pimbula, a szép nőknek meg kellene érteniük, hogy egyes férfiak nem akarják őket meghódítani? Hát, szerintem nincs ezzel semmi bajuk. :)”
Dehogynem, hiszen a 10. válaszoló is írja:
„általában nem mernek hozzám odajönni az emberek, azt gondolják, beképzelt vagyok”
Ezek szerint némelyiket mégis zavarja. Egyébként minden másban igazad van, nem kell flegmáskodni a szép csajokkal, de tudod mit tapasztaltam?
Ha megpróbálok ugyanolyan természetesen viselkedni egy szép csajjal a melóhelyen (jabilban dolgoztam), mint másokkal, az történik, hogy míg mások barátságosak velem, addig a szép csaj azt hiszi, haragszom rá valami miatt. Pedig nem, csak épp nem bókolok, mosolygok, nyalizok neki állandóan. De mivel ő ahhoz van hozzászokva, az neki a standard képe mások viselkedéséről, az én természetes viselkedésemet félreérti. Ezek után nincs kedvem már a közelében sem lenni. Ennyiből savanyú nálam a szőlő…
Pimbula, az én kommentemből idéztél
nem festem a hajam, szoliba se járok...nem akarok semmit sehová se fokozni
sminket nem nagyon használok, csak szemcerkát, meg szempillaspirált, béna és türelmetlen vagyok az ilyen dolgokhoz
dicsérettel és rajongással nem megyek semmire, főleg mert így nem tudom, hogy engem, vagy a külsőmet szeretnek
és nem tartom magam többre senkinél azért, mert hosszú combom és nagy mellem van -.-'
nem vágyok modell, se semmilyen más karrierre óvodapedagógusnak szeretnék tanulni
vannak szép, és kevésbé szép barátaim is, és soha nem általánosítok...ez nagyon jó szokás ajánlom neked is :)
Kedves 18. válaszoló, én nem általánosítottam, ott van a szövegemben, hogy "általában", "némelyik" meg "szinte mindig".
Én figyelmesen olvasom el a kommenteket, mielőtt reagálok rájuk, jó szokás, ajánlom neked is. :)
valóban, a szöveg egy része nem általánosít, de az utolsó rész (annak is a 2. mondata) miatt írtam ezt
idézem "Nem udvarlok szép nőknek, mert nem hiszem, hogy többet tudna nyújtani mint egy átlagos lány, mégis ezerszer nagyobb meló megkapni őket. Az átlagos lány sokkal figyelmesebb, nem tartja magát többre nálam, és jobban megbecsül"
de én értem, hogy rossz tapasztalataid voltak ezen a téren, és hogy sok ilyen is van
talán szép alatt is mást értünk (említetted, hogy a legtöbben szoliznak, agyon sminkelik magukat) ezért kár összeveszni még így ismeretlenül is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!