Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érezte-e valaki már, hogy...

Érezte-e valaki már, hogy vonzó külseje miatt előnyhöz jutott az életben? Vagy ellenkezőleg hátrányosan megkülönböztették. Konkrét eseteket is fel lehet sorolni.

Figyelt kérdés

2013. jún. 10. 02:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Utolsó két kommentelő lány. Valjátok meg őszintén azért nem olyan rossz szépnek lenni. Képzeljétek el ha csúnyák lennétek. Senki nem akarna veletek barátkozni. Levegőnek néznének titeket. Az egyikőtöket okosnak tartották mert olyan szép. Képzeld el mit érezhet az a művelt okos aki ronda, és ezmiatt mindenki fogyatékos hülyének nézi, és úgy is bánnak vele.
2013. jún. 10. 19:38
 12/22 anonim ***** válasza:
50%

„általában nem mernek hozzám odajönni az emberek, azt gondolják, beképzelt vagyok...sokszor rögtön ellenszenves vagyok (főleg a lányoknak) pedig még csak beléptem az ajtón „

Azért ennek is megvannak az okai. Én azt vettem észre, hogy a szép nők általában a végletekig akarják fokozni a szépségüket, hogy még hivalkodóbbak legyenek. Ők szokták a legtöbb sminket használni, meg ők szoliznak a legtöbbet. Ráadásul a fejtartásukban is ott van az a felsőbbrendűség, némelyik úgy jár-kel a pórnép között, mint Leila hercegnő. Persze e mellé igyekeznek egy kedves, barátságos magatartást tanúsítani mindenki felé, ami sokszor eléggé hihető is, de hosszabb ismerkedés után (ami kb, a tizedik párbeszédet jelenti) szinte mindig felfedeztem a személyiségükben azt a rejtett önteltséget. Persze én nem hibáztatom őket, mert természetes emberi tulajdonság, hogy elszáll velünk a ló, ha mindenkitől csak a dícséretet meg a rajongást kapjuk, márpedig ők főleg ezt kapják. De a szép nőknek is meg kellene érteniük, hogy mi férfiak sokan nem nagyon merünk belevágni egy ilyen nő meghódításába, és én már ott tartok, hogy nem is érdemes. Nem udvarlok szép nőknek, mert nem hiszem, hogy többet tudna nyújtani mint egy átlagos lány, mégis ezerszer nagyobb meló megkapni őket. Az átlagos lány sokkal figyelmesebb, nem tartja magát többre nálam, és jobban megbecsül.

31F

2013. jún. 10. 22:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Hát igen. Egy átlagos külsejű nőtől több szeretetet kapsz. Jobban ragaszkodik. Márcsak azért is, mert nem loholnak utánuk a férfiak úgy, mint szerencsésebb embertársnőik után.
2013. jún. 11. 00:27
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Pimbula, a szép nőknek meg kellene érteniük, hogy egyes férfiak nem akarják őket meghódítani? Hát, szerintem nincs ezzel semmi bajuk. :) Viszont ha kifejezetten flegmán viselkedik a férfi, az már nem jogos szerintem. Akkor savanyú a szőlő. (Ne vedd magadra, ha rád nem vonatkozik.) A másik meg, hogy más az esztétikai szépség, és más a természetes szexisség, megint más a mesterséges k.rvásság. Ezeknek mind megvan az előnyük és a hátrányuk, csak más-más területeken. Más számít előnynek mondjuk egy egyetemi vizsgánál, főleg, ha a vizsgáztató egy frusztráltabb, irigykedő nő, és megint más, ha egy üzletember titkárnőt keres. Az a véleményem, hogy egy csúnyább ember is megérdemli, hogy emberhez méltóan bánjanak vele, és ne érje hátrány a külseje miatt, figyelembe vegyék a belső értékeit, de egy szép ember is megérdemli, hogy ne irigykedjenek rá, ne utálják, csak mert szép, ne szövetkezzenek ellene a féltékenyek. Az élet olyan sok területén próbálnak minket, embereket két táborra oszlatni, hogy aztán ellenségeskedés legyen, ha nem is nyíltan, de érzelmi szinten. Inkább össze kellene tartani. Aki meg hülye (akár egy irigy, frusztrált csúnyáról van szó, akár egy beképzelt, öntelt szépről), az legyen az ő baja. :)
2013. júl. 3. 05:19
 15/22 anonim ***** válasza:

"Egy átlagos külsejű nőtől több szeretetet kapsz. Jobban ragaszkodik."

Ez nem így van, és az általánosítás nagyon veszélyes tud lenni. Az átlagos külsejű nők között is rengeteg érzéketlen bunkó van, csak az nem tűnik fel annyira, mintha egy nagyon szép nő teszi ugyanazt. És rendesek is vannak innen is, onnan is. Nem szabad úgy hozzáállni az emberekhez, hogy "ez egy szép ember" vagy "ez egy csúnya ember". Ember, és kész. Hogy milyen, az majd kiderül, ha beszélsz vele, de csakis az számít, nem az, hogy hogy néz ki.

Kérdezed a nyitóban, hogy van-e hátránya a szépségnek. Igen, te magad írtad az előbb, miszerinte te magad is hátrányosan megkülönbözteted őket!!!

2013. júl. 3. 05:25
 16/22 anonim ***** válasza:

„Pimbula, a szép nőknek meg kellene érteniük, hogy egyes férfiak nem akarják őket meghódítani? Hát, szerintem nincs ezzel semmi bajuk. :)”

Dehogynem, hiszen a 10. válaszoló is írja:

„általában nem mernek hozzám odajönni az emberek, azt gondolják, beképzelt vagyok”

Ezek szerint némelyiket mégis zavarja. Egyébként minden másban igazad van, nem kell flegmáskodni a szép csajokkal, de tudod mit tapasztaltam?

Ha megpróbálok ugyanolyan természetesen viselkedni egy szép csajjal a melóhelyen (jabilban dolgoztam), mint másokkal, az történik, hogy míg mások barátságosak velem, addig a szép csaj azt hiszi, haragszom rá valami miatt. Pedig nem, csak épp nem bókolok, mosolygok, nyalizok neki állandóan. De mivel ő ahhoz van hozzászokva, az neki a standard képe mások viselkedéséről, az én természetes viselkedésemet félreérti. Ezek után nincs kedvem már a közelében sem lenni. Ennyiből savanyú nálam a szőlő…

2013. júl. 3. 09:11
 17/22 anonim ***** válasza:
Pimbula, ezek tényleg elég hülye pitsák lehetnek. Én pont azt szeretem, ha egy férfi nem nyalizik, bókol, meg vigyorog állandóan, mintha nem az embert látná az ellenkező neműekben, csak egy lukat, és az egész világ csak a szexről szólna. És nem vagyok ezzel egyedül. (Legalábbis nagyon remélem.) Na mindegy, hát sokféle ember van, aztán a véletlen (vagy sors?) műve, hogy éppen kifélével, mifélével futunk össze.
2013. júl. 3. 14:07
 18/22 anonim ***** válasza:

Pimbula, az én kommentemből idéztél

nem festem a hajam, szoliba se járok...nem akarok semmit sehová se fokozni

sminket nem nagyon használok, csak szemcerkát, meg szempillaspirált, béna és türelmetlen vagyok az ilyen dolgokhoz

dicsérettel és rajongással nem megyek semmire, főleg mert így nem tudom, hogy engem, vagy a külsőmet szeretnek

és nem tartom magam többre senkinél azért, mert hosszú combom és nagy mellem van -.-'

nem vágyok modell, se semmilyen más karrierre óvodapedagógusnak szeretnék tanulni

vannak szép, és kevésbé szép barátaim is, és soha nem általánosítok...ez nagyon jó szokás ajánlom neked is :)

2013. júl. 9. 09:34
 19/22 anonim ***** válasza:

Kedves 18. válaszoló, én nem általánosítottam, ott van a szövegemben, hogy "általában", "némelyik" meg "szinte mindig".

Én figyelmesen olvasom el a kommenteket, mielőtt reagálok rájuk, jó szokás, ajánlom neked is. :)

2013. júl. 9. 21:45
 20/22 anonim ***** válasza:

valóban, a szöveg egy része nem általánosít, de az utolsó rész (annak is a 2. mondata) miatt írtam ezt

idézem "Nem udvarlok szép nőknek, mert nem hiszem, hogy többet tudna nyújtani mint egy átlagos lány, mégis ezerszer nagyobb meló megkapni őket. Az átlagos lány sokkal figyelmesebb, nem tartja magát többre nálam, és jobban megbecsül"

de én értem, hogy rossz tapasztalataid voltak ezen a téren, és hogy sok ilyen is van

talán szép alatt is mást értünk (említetted, hogy a legtöbben szoliznak, agyon sminkelik magukat) ezért kár összeveszni még így ismeretlenül is :)

2013. júl. 12. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!