Kiakaszt ez a teszt?
Sok kérdésre nem tudok igazán jól válaszolni.
1. Ön általában
a társaság motorja
inkább csendes és visszahúzódó
Honnan tudjam? Nem járok társaságba. Jobban szeretnék a társaság motorja lenni, de még az se jön össze, hogy egy emberrel beszélgessek, mert nem figyelnek rám a kis mocskok. Úgyhogy legtöbbször egyedül vagyok és búsulok. Ha meg valaki mégis hozzám szól, akkor juhúúúúúú:)
Amikor Ön társaságban van
jobban szeret bekapcsolódni a csoportos beszélgetésbe
jobban szeret egyszerre csak egyvalakivel beszélgetni
Mindkettőt szeretem, mert kiugrok a bőrömből, ha végre egyszer emberek vesznek körül.
12. Ön jobban kedveli azokat az embereket akik
eléggé konvencionálisak, sohasem kirívóak, feltűnősködők
túlságosan eredetiek, és az egyéniségüktől függ, hogy feltűnőek avagy nem
Azt kedvelem, aki hajlandó szóba állni velem.
Egy nagy társaságban
Ön gyakrabban mutat be embereket másoknak
Önt mutatják be gyakrabban más embereknek
Ezer éve nem voltam társaságban. Honnan tudjam?
Amikor előre meg van határozva, hogy Önnek egy bizonyos dolgot, egy bizonyos időben csinálnia kell, Ön ezt
kellemesnek találja, mert ennek megfelelően tervezhet
kellemetlennek találja, mert kötve érzi magát
Örülök, hogy végre történik valami, még akkor is, ha feladatról van szó. Erre se tudok normálisan válaszolni.
Amikor szórakozásból olvasgat
élvezi ,hogy különös vagy eredeti módon magyarázhatja az olvasottakat
pontosan azt mondja amit az író mondani akart
Sehogy. Bénán mesélek és elkalandozik az emberek figyelme, de én se tudok figyelni magamra, úgyhogy elvesztem a cérnát.:)
Ön szerint napi rutin szerint cselekedni
kényelmes útja a dolgok elintézésének
fájdalmas tevékenység, még akkor is ha szükségszerű
Nincs olyan pont, hogy unalmas. Nem fáj. De nem is kényelmes.:)
áááááááááá Mondjon már valaki valami értelmeset. ENTP jött ki, vagy mi, összekevertem a betűket.
Ja, MBTI. Kár a gőzért, az introvertált/extrovertált dimenzión kívül nem sokat ér. (Mondjuk azon a skálán én teszt nélkül is tudom, hogy extrém introvertált vagyok.)
Ráadásul típusba próbál sorolni, miközben az emberek zöme inkább a két véglet között van valahol. Ha bizonytalan vagy a válaszban, az inkább azt jelzi, hogy nem vagy egyértelműen egyik vagy másik. De a teszt ilyen választ nem tesz lehetővé.
Én is szívesen eljátszogatok ilyesmivel. :)
INFP
Némi önismeret megléte mellett kipróbálhatnál olyan tesztet is, mely nem a gyakorlati viselkedésen alapul. Például: [link]
Ha csak az extraverzió/introverzió kérdéses, akkor: [link] /ei.php
Az MBTI nem végletekig szélsőséges típusokat kíván megállapítani, hanem funkciósorrendet, amely az ember személyiségének alapja. Az azonos funkciósorrend pedig hasonló beállítottságokat és viselkedést eredményez. Az viszont egyénfüggő, ki, mely funkcióját mennyire használja, vagy nyomja el - ebből adódhatnak a különbségek.
Az viszont nem a tesztet vagy az MBTI rendszer minősíti, hogy talán társaságkedvelő vagy, de valahol mindig félresiklik a dolog. Keresd meg a kiváltó okot, amiből ez az egész ered és azt oldd meg.
Az MBTI nem alkalmazható a pszichológiában diagnosztikai eszközként, csak relatíve egészséges és kiegyensúlyozott személyek típusa határozható meg tesztek által. A tesztek egyébként is csak segítséget kívánnak ebben nyújtani, a tudást teljes mértékben nem helyettesítik.
Innentől kár ezzel szórakoznod. Ha érdekel valamelyest az MBTI, vedd meg Jung Lélektani típusok című könyvét. Abból legalább a domináns funkciód kiderítheted. A kiegészítő már könnyebb eset ezután.
Az MBTI típusleírásokat nézned nem érdemes, próbát tehetsz még a típusok erősségeivel és gyengeségeivel itt: [link]
De biztos eredményt ennyitől ne várj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!