Miért van az, hogy egyes emberek az önbizalomhiányos embertársaikat egekig magasztalják, a normál önbizalommal rendelkezőket pedig rombolják?
Nagyon sokszor megfigyeltem már ezt. Mondok egy példát (de remélem, hogy nem lesz erre sarkítva az egész téma). Szóval ha van egy csúnya, kövér lány, akkor jönnek, hogy biztos csodálatos belső értékei vannak, meg igaziból ők meglátják benne a gyönyörűt, ő nőies, és még építőjellegű kritikát sem fogalmaznának meg vele szemben soha. Neten méginkább megy ez, mivel ott nincs is következménye az álszentkedésnek.
Ezzel szemben, ha van egy szép lány, aki meg is van magával elégedve, akkor pedig inkább az a tendencia, hogy megkeresik rajta a legapróbb hibákat, és nekiállnak mocskolódni.
És ez csak a külső volt, ugyanezt belső értékekkel kapcsolatban is tapasztaltam. Az önbizalomhiányosaknak felértékelik minden tulajdonságukat, a magabiztosabb emberekkel szemben pedig megy a kötekedés.
Én is érintett vagyok a témában. Sokan mondták már ugyan, hogy szép vagyok, jószívű, okos, meg fene tudja még mi, de minden egyes közösségben akadt néhány ember, aki minden erejével azon volt, hogy elvegye tőlem minden önbizalmam. Ma már - 23 éves vagyok - ez nem működik, de még mindig eszembe jut, hogy amikor még tizenéves voltam, akkor mennyire meg tudták ezek az emberek velem utáltatni saját magam. 20-21 éves koromra jöttem ki ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!