Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális dolog, ha valaki a...

Normális dolog, ha valaki a csúnya gyerekéről rendszeresen posztol fotókat a facebookon?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, akinek elég ronda a gyereke. Tudom, nem szép dolog így kimondani, nem is mondom neki, de akkor is ez az igazság. A gyerek kövér és arcra sem szép egyáltalán. Viszont az ismerősöm rendszeresen kirak képeket a facebookra, hogy apás program ...-val.

Szerintem eleve nem szerencsés még egy szép gyerekről sem fotókat megosztani a közösségi oldalon, mert nem tudni, hogy ki mire használja majd később a képeket, de ha meg csúnya is a gyerek, akkor különösen ciki lesz ez majd neki később. Csúfolhatják majd miatta, hogy mit találtam rólad a neten, vagy csak saját magának lesz kellemetlen.

Én persze nem fogom mondani neki, hogy a gyerek érdekében nem tenném ezt, de sajnálom a kölköt, hogy a hülye apja ilyeneknek teszi ki és ennyire nincs önkritikája.

Szerintetek érdemes lenne neki ezt valahogy diszkréten jelezni, vagy hagyni kell a fenébe, aztán majd ha nagyobb lesz a gyerek és szív miatta, úgyis megkapja tőle?

ma 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Foglalkozz a saját dolgoddal szerintem.
ma 13:30
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Az emberek többsége elfogult a gyerekét illetően, és/vagy érzelmi torzítás, elfogultság lép fel.

Szerintem amúgy a gyerek kinézetétől függetlenül felelősségtelen dolog kipakolni a róluk készült képeket. Nemcsak, hogy illetéktelen kezébe kerülhetnek azok, hanem a kicsik egy nap fel fognak nőni és nagyon nem fognak annak örülni, hogy a szüleik még a legcikibb pillanataikat is világgá kürtölték, mert azokat cukinak gondolták.

ma 13:42
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Én ugyan nem vagyok a híve annak, hogy a programjainkról képeket rakjak ki, de ha rakni akarnék, az biztos nem tartana vissza, hogy a gyerekem hogy néz ki. Ez ismerősöknek szólna, akik úgyis tudják, hogyan néz ki a gyerekem, csak épp leírom, hogy mondjuk szombaton az állatkertben voltunk és egy képet raknék melléje, hogy milyen érdeklődően nézi az állatokat a gyerekem.
ma 13:45
 4/10 A kérdező kommentje:
#2: Én is pont így gondolom.
ma 13:45
 5/10 anonim ***** válasza:
46%

Itt inkább azzal van gond, hogy a gyerekről oszt meg fotókat. Még gyerek, nem tud beleegyezni, és változtatni sem tud a külsején. Először azt hittem, hogy úgy posztol az ismerősöd, hogy az előnytelen külsejű felnőtt gyerekével, és mondom ez nehogy már gond legyen, aztán rájöttem, hogy gyerek-gyerekről van szó.

Igen, jó eséllyel kellemetlen lesz neki... Én is rút kiskacsa voltam, és nem szeretem, ha a szüleim megmutatják a gyerekkori fotóimat másoknak.

ma 14:35
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

Mármint ki csúfolná?

Gondolod, ha 20 év múlva felnőttként meglát majd róla egy képet, óvodás módjára nekiáll csúfolódni, hogy "jaj, de csúnya voltál 4 évesen?"

ma 14:45
 7/10 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem is nagyon ciki az ilyen, mikor valaki napi szinten tölti fel a nyáladzós, rendesen ijesztő gyerekéről a képeket, hogy milyen szép...félelmetes, hogy mennyire nem látják reálisan a saját gyereküket, meg általában magukat sem az emberek. Én se vagyok egy matyóhímzés, nem is töltögetem fel magamról a képeket és eszembe nem jutna szaporodni ilyen genetikával. Nem kéne minden szerencsétlennek szaporodni.
ma 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:
55%
Sztem ez vihar a biliben. Aki ronda, az ronda is marad, és úgyis b.tatni fogják a későbbiekben... a legkisebb probléma lesz az, hogy apuka megosztott róla pár képet a facebookon.
ma 17:02
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
Ez neked, boomernek ciki, ezek a gyerekek ebbe nőnek fel. Senki nem fogja csufolni mert kb mindenkiről lesz kint kép. Bármilyen meglepő, a közösségi média erre való, megoaztani magunkról is dolgokat. Nem azért hogy semmit ne tegyél ki, de másokat azért lessél és csamcsogj rajta.
ma 17:15
 10/10 anonim ***** válasza:

"Csúfolhatják majd miatta, hogy mit találtam rólad a neten, vagy csak saját magának lesz kellemetlen"

Manapság mindenkiről van fent valami szar, mégis túlélik valahogy.

ma 17:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!