Normális dolog, ha valaki a csúnya gyerekéről rendszeresen posztol fotókat a facebookon?
Van egy ismerősöm, akinek elég ronda a gyereke. Tudom, nem szép dolog így kimondani, nem is mondom neki, de akkor is ez az igazság. A gyerek kövér és arcra sem szép egyáltalán. Viszont az ismerősöm rendszeresen kirak képeket a facebookra, hogy apás program ...-val.
Szerintem eleve nem szerencsés még egy szép gyerekről sem fotókat megosztani a közösségi oldalon, mert nem tudni, hogy ki mire használja majd később a képeket, de ha meg csúnya is a gyerek, akkor különösen ciki lesz ez majd neki később. Csúfolhatják majd miatta, hogy mit találtam rólad a neten, vagy csak saját magának lesz kellemetlen.
Én persze nem fogom mondani neki, hogy a gyerek érdekében nem tenném ezt, de sajnálom a kölköt, hogy a hülye apja ilyeneknek teszi ki és ennyire nincs önkritikája.
Szerintetek érdemes lenne neki ezt valahogy diszkréten jelezni, vagy hagyni kell a fenébe, aztán majd ha nagyobb lesz a gyerek és szív miatta, úgyis megkapja tőle?

Az emberek többsége elfogult a gyerekét illetően, és/vagy érzelmi torzítás, elfogultság lép fel.
Szerintem amúgy a gyerek kinézetétől függetlenül felelősségtelen dolog kipakolni a róluk készült képeket. Nemcsak, hogy illetéktelen kezébe kerülhetnek azok, hanem a kicsik egy nap fel fognak nőni és nagyon nem fognak annak örülni, hogy a szüleik még a legcikibb pillanataikat is világgá kürtölték, mert azokat cukinak gondolták.

Itt inkább azzal van gond, hogy a gyerekről oszt meg fotókat. Még gyerek, nem tud beleegyezni, és változtatni sem tud a külsején. Először azt hittem, hogy úgy posztol az ismerősöd, hogy az előnytelen külsejű felnőtt gyerekével, és mondom ez nehogy már gond legyen, aztán rájöttem, hogy gyerek-gyerekről van szó.
Igen, jó eséllyel kellemetlen lesz neki... Én is rút kiskacsa voltam, és nem szeretem, ha a szüleim megmutatják a gyerekkori fotóimat másoknak.

Mármint ki csúfolná?
Gondolod, ha 20 év múlva felnőttként meglát majd róla egy képet, óvodás módjára nekiáll csúfolódni, hogy "jaj, de csúnya voltál 4 évesen?"

"Csúfolhatják majd miatta, hogy mit találtam rólad a neten, vagy csak saját magának lesz kellemetlen"
Manapság mindenkiről van fent valami szar, mégis túlélik valahogy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!