Szoktál lenézni másokat?
A kérdést létrehozó mögöttes story:
A hétvégén haver fuvarozott ép, mikor megálltunk segíteni arrébb tolni egy útban lévő nem túl karbantartott lerobbant régi kisautót (haver ismeri őket), majd mikor továbbindultunk elkezdett nevetni rajtuk, és mondta “milyen jó, hogy neki nem ilyen ezer éves szakadt sz*rral kell járnia”.
Nem tudom… Nekem utoljára ilyen szintű “másokat lenézési időszakom” akkor volt, mikor tiniként megkaptam az akkori legújabb iPhonet, de ez is csak 1 hétig ha tartott…

Volt erről egy kérdésem pár hónapja talán. A lényeg, igen, szoktam lenézni másokat és jogosnak érzem és rosszul érzem magam miatta. De nem ilyenért nézem le, hogy milyen kocsija van, hanem hogy pl tanít nekem valamit az egyetemen, amiből én sokkal-sokkal jobb, és tapasztaltabb vagyok. Azért nézem le, mert számomra nem elfogadható az, hogy egyetemi képzésen előfordulhat az, hogy a 18-23 éves diák szakmailag jobb, mint a tanár abban a konkrét témában is, amiről az óra szól. (Itt olyanra gondolok, hogy a tanár maga se érti a tárgyat, valami elvi hibát vét és nem érti amikor elmagyarázza a diák, hogy miért hibás, nem arra, hogy a diák bekérdez valami nagyon spéci, anyaghoz nem szorosan kapcsolódó dologba, aminek utána kell néznie)
Ilyen és ehhez hasonló dolgokra gondolok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!