Az emberek tényleg annyira értetlenek ha valaki nem akar valamiről beszélni újból és újból ràkérdeznek?
Figyelt kérdés
Azt is bírom nem vàlaszolok arra a részére az üzenetnek amiben ezt kêrdezi és pàr óra múlva elkezd írni màsról.Ha valaki problémàval küzd elég megkérdezni hogy van majd ő beszél utàna amiről akar és feltàr brlöle amennyit akar.Nem feltételenül kell cêlirànyosan ràkérdezni ha munkahelyi gondjaim vannak hogy akkor a munkahelyeden nyugalom van? És nem egyszer kérdezte meg az illető.tegnapelőtt 07:23
11/14 anonim 

válasza:

Mondjuk nem sunnyogni kéne, hanem kerek-perec leírni, hogy “köszi az érdeklődést, de erről nem szeretnék beszélni”.
12/14 anonim 

válasza:

Barát/ismerős esetében én pont abból szűröm le, hogy tényleg érdekli-e mi van velem, ha visszakérdez valamire, amiről már beszéltem és konkrét dolgokra kérdez rá. Nem szeretem az általános udvariassági kérdéseket, a bájcsevejt. Ha már megbízok az illetőben és beszéltem a dolgaimról, akkor nyugodtan rákérdezhet.
Az viszont frusztráló, ha érdeklődök, jószándékból/aggódásból visszakérdezek valamire, amit az illető korábban említett, ő meg teljes egészében ignorálja a kérdésemet. Olyan, mintha nem érezné azt, hogy őszinte lehet velem és válaszolhat elutasítóan is, vagy jelezheti, ha nem akar erről beszélni. Ha jelezné, nem hoznám fel azt a témát újból.
13/14 A kérdező kommentje:
Ha valakitől kétszer megkérdezek valamit és nem akar vàlaszolni,harmadszor nem fogom megkérdezni.
ma 13:21
14/14 anonim 

válasza:

Más a "nem válaszol" és a "nem akar válaszolni". Ha leírja, hogy erre nem akar válaszolni, az tiszta sor. De ha csak figyelmen kívül hagyja azt a kérdést, akkor azt hiszem, hogy véletlenül átsiklott felette. Mondjuk én nem is nagyon leveleznék olyannal, aki állandóan ignorálja a kérdéseimet és soha nem képes egyenes választ adni. 12-es is jól írja, vissza lehet utasítani a válaszadást, meg lehet bármire nemet mondani, de ne lógjon a levegőben a kérdés, azzal engem is semmibe vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!