Az emberek tényleg annyira értetlenek ha valaki nem akar valamiről beszélni újból és újból ràkérdeznek?

1. Kérlek tanulj meg helyesen és érthetően fogalmazni a saját anyanyelveden!
2. Az, hogy te zárkózott vagy, az nem a másik hibája.
3. Sokan valóban törődnek és foglalkoznak pl. veled, csak te nem hagyod nekik, most meg itt hisztizel, hogy miért kérdezik meg folyton, hogy mi a bajod. Ha nem akarod, hogy megkérdezzék, akkor ne látszódjon rajtad, hogy van valami bajod, vagy a legelső alkalommal azonnal közöld velük a problémádat, vagy pedig azt, hogy semmi közük hozzá. Az egyértelmű kommunikáció csodákra képes.

"elég megkérdezni hogy van majd ő beszél utàna amiről akar"
Dehogyis. Csomószor az emberek akarnak beszélni a problémájukról, de mivel nem tudják, hogy fogadná a másik, kétértelmű célzásokat tesznek, és átadják a kezdeményezést, és vele a felelősséget is.
Ebben az a szép, hogy így mindig a másik lesz a f.sz, csak az ok változik: egyszer érzéketlen f.sz, mert meg sem kérdezi, máskor meg tolakodó f.sz, mert folyton kérdezget.
Ha egy "mi újság a munkahelyen?" kérdésre megemlíted, hogy nem minden rózsaszín, akkor azt úgy fogom venni, hogy szeretnél megosztani valamit. Tehát rá fogok kérdezni. Ha ezután te kitérsz a kérdés elől, az kb olyasmi, mintha behívnál egy teára, majd magamra hagynál a konyhában és rám kapcsolnád a villanyt.
Én pl ettől ideges és számonkérő leszek.

Először is, annyira zagyva, amit írtál, hogy talán ezért nem megy neked a kommunikáció másokkal.
Az is lehet, hogy te nagyon magadra veszel egy-egy kérdés, mert tényleg gond van, a másik meg csak úgy általánosságban kérdezte és nem is tudja, hogy neked az gond.
Ha ezek idegenek, akkor nyilván nem kell őket mindenbe beavatni. Ha viszont barátok, akkor nem baj, ha jelzik, hogy nekik elmondhatod a gondjaidat.

Nekem egy kollegam volt csak aki igy faggat mikor egyenesen megmondtam de már idegesen hogy hagyjon már békén ezzel!
És képes volt még másnap is rákérdezni.
Nekem volt már bántalmazo pasim de még az se volt ilyen agyalágyult mint mások. Ha ő kívancsiskodott pl mi bajom van most az étteremben szépen mondtam neki egy kamu litániát teljesen másról, kpásbol levágta hogy kamuzom, és megkerdezte ujra és akkor se mkndtam el hanem 2.verzio néztem rá hülyén hogy nem értem mit akar akkor tudni.
De ezt is levágta hogy kamubol értetlenkedem :D
Tudom jol hogy mit akar tudni es sumákolok.
Na aztan eltelt pár hét vagy honap is es mikor épp idilli volt minden köztünk ismét rákérdezett. Akkor se mondtam el. Es lass csodát békén hagyott! Egy agressziv támado beteg ember!
De a kollegának az istennek se megy.

Mondjuk hogyha szándékosan ignorálsz egy kérdést, akkor még szép, hogy a másik újra megkérdezi, mert nem tudja, mivan.
Írd le, hogy erről a témáról nem akarsz beszélni, és hogyha újra felhozza, na akkor már ignorálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!