Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 20-30 évesek között miért...

20-30 évesek között miért egyre kevesebb az aki családot szeretne?

Figyelt kérdés

Tudom hogy nehéz megteremteni hozzá a feltételeket, de szerintem régebben sem volt sokkal könnyebb és akkor természetes volt az hogy gyereke legyen az embernek. Mostani fiataloknak nem annyira létfontosságú.

Miért alakult ez át?

tegnap 22:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Mire születik manapság sok gyerek? CSOK-ra és egyéb hitelekre. Erről ennyit szerintem.
ma 00:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Mert ma már sok dologgal el lehet ütni az időt.

Régen mikor még net sem volt, ennyi volt az élet.

A család egy kötöttség, kiszolgáltatottság, rabszolgaság.

Egyre többen jönnek rá, hogy máshogy is lehet élni.

Persze a politikusoknak ez nem tetszik, mert nincs elég szolga.

ma 02:51
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hányinger világot élünk, klímakatasztrófa felé robogunk, az évszázad végére össze fog omlani a civilizációnk és szinte élhetetlen környezeti állapotok lesznek. 20-30 év múlva csak egy szenvedés lesz az élet, semmi értelme egy intelligens élőlényt létrehozni, hogy élni se tudjon, csak szenvedni.
ma 06:50
 14/20 anonim ***** válasza:
9. Sajnos nem mindenkinél.
ma 07:31
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert rájöttek, hogy nem a családtól lesz máyer ember valaki, valamint a mai kölyköket lehetetlenség kordában tartani.
ma 08:05
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

40 felett vagyok, az én generációm sem akart huszonévesen gyereket.

De 30 évesen már akart a nők 99%-a, lett is nekik 1-2.

ma 09:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

24 vagyok és a következők miatt nem szeretnék családot:

ennyire még sosem éreztem bizonytalannak a jövőt, mint most. Jött a Covid, majd a háborúk, illetve sorra olyan emberek kerülnek hatalomra, akiket már az azt megelőző pszichológiai teszteken meg kellett volna buktatni, nem pedig országok irányítását rájuk bízni. Klímakatasztrófa, gazdasági válságok is a nyakunkon vannak.

Ezek mellett pedig az ország is olyan állapotba kerül, mint egy putri lassan. A jövőért felelő szektorokat szándékosan lerohasztották, egészségügy és oktatás pl., ezeknek pedig nagyon nem szívesen tennék ki egy gyereket.

Lassan minden túlárazott, és sz*r minőségű, ami magyar vonatkozású.

Pályakezdőként, diplomával, egyszerűen nem találok magamnak munkát, részben, mivel nincsenek kapcsolataim, nincs sehol protekcióm. És közben egyre inkább keseredem el, hogy már takarítókat is egyre több helyen csak tapasztalattal vesznek fel..

A másik pedig, hogy nem találok olyan srácot, férfit, akivel lehetne ilyent tervezni. Akivel igen, ő már rég kapcsolatban van.

ma 10:08
 18/20 anonim ***** válasza:

"de szerintem régebben sem volt sokkal könnyebb és akkor természetes volt az hogy gyereke legyen az embernek"

Attól, hogy régebben úgy volt, még nem biztos, hogy az volt a helyes és hogy boldogok is voltak úgy. Ha nagyon régi korokról beszélünk, akkor tudhatjuk, hogy sok gyerek meghalt, éhezett, betegségektől szenvedett, de mivel nem volt fogamzásgátlás, nem tudtak tenni a teherbeesés ellen. A nőknek akkoriban nem is volt más választása, mint férjhez menni és gyerekeket nevelni, ez volt az egyetlen kilátás pl. a szülei halála után, hogy valami vagyona legyen, mert leginkább a férfiak rendelkeztek a vagyontárgyakkal, pénzzel.

Ma a nők már a férfiak nélkül is el tudják magukat tartani, ezért nem kell beadniuk a derekukat kényszerből vagy a társadalmi elvárások miatt. Ezért nem létfontosságú Jól is van ez így.

Én pl. gyakran vágyom rá, hogy legyen gyerekem, de racionális mérlegelés után úgy döntöttem, hogy jobb neki, ha nem születik meg. Én sem érzem jól magam a világban, akkor hogyan lennék képes még a gyerekemet is belekényszeríteni ebbe?

ma 12:00
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem vágyom rá.... nem tudom miért, de nem érzek magamban egy ősi mindentelsöprő vágyat hogy KELL és hogy nem tudnék család nélkül élni... 29 évem alatt egyszer sem vágytam rá hogy bárcsak gyerekem lenne és egyszer sem tudtam magam elképzelni anya szerepben... És ha valaki őszintén szerető szívvel nem érzi magába a késztetést szerintem ne is vállajon gyereket! Attól még lehet valaki jó ember és attól még lehet a társadalom hasznos tagja.
ma 13:47
 20/20 anonim ***** válasza:
19es ez mèg változhat az évek folyamán egyik másodpercröl a másikra,mondom ezt a feleségem példája alapján
ma 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!