Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van még olyan ember, aki...

Van még olyan ember, aki szerint dolgokat NEM csinálni, pénzt NEM költeni a világ legegyszerűbb dolga és emiatt mindenkitől különbözik?

Figyelt kérdés

Felszínesen szemlélve akár még tök "menő" is lehetnék bizonyos szempontok alapján. Pl. sosem értettem miért szokik rá valaki cigire, alkoholra, drogokra, mi motiválja embereket a szerencsejátékra (nyilván LOGIKAILAG felfogom, az érzelmi részét nem tudom hova tenni), stb. Kipróbáltam sokmindent, de fura érzés volt, egyik sem győzött meg, hogy ezt nekem csinálnom kéne, pláne sóvárognom utána.

A gond kamaszkor után kezdődött, mert kb. minden mással is így voltam. Nem értettem miért güriznek az emberek, hajtják ki magukat a munkahelyen. Logikailag ezt is értettem, de tűélesen láttam a társadalmi okokat és egyikre sem éreztem késztetést.

- Pl. nem tudnám elképzelni, hogy gyerekem legyen, szinte egyáltalán nem költök pénzt, szociális életre sem érzek késztetést, egy párkapcsolat azért jó lenne, de olyan nőben nem létezik, mint én és még vonzónak is kellene, hogy tartson, így ezzel a szituációval is kibékültem már.

tegnap 00:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"De ettől még csak azért nem mennék el az első kizsigerelő munkahelyre gürizni, "

Ha nincs bevétel, előbb vagy utóbb, de a tartalékok fogynak. A kevesebb, átmenetileg még mindig jobb, mint a semmi.

"továbbá arra pláne nem termelnék, hogy felesleges és értelmetlen fogyasztói javakra szórjuk az élettartamunk ébren töltött felének feláldozásával megkeresett pénzt."

Te jelenleg még a legalapvetőbb dolgokra se költesz, pl. étel, rezsi.

ma 08:32
 22/22 anonim ***** válasza:

Volt 2 gimis osztálytársam, akik végzős évünkre függtek rá a szerencsejátékozásra (hogy azóta mi a helyzet, nem tudom, mert csak párszor találkoztunk és ez a téma nem jött elő). Ők ezt azért tették, mert ráfüggtek az adrenalinra, amit a játék adott nekik, közben meg ott lebegett a szemük előtt a nagy győzelem is; hogyha szerencsések és jól játszanak, nagyot nyerhetnek. Pedig mindketten tehetősebb családból jöttek, saját vállalkozásokkal.

A cigi, alkohol, drog pedig mind olyan dolog, ami az illető gondjait segíti elfeledtetni, bár csak egy rövid időre, míg hosszútávon súlyosabbakat szül. Csak, ha valaki teljesen el van keseredve, akkor inkább a pillanatnyi örömöket hajszolja, mintsem a nagyobb képet nézi.

A fentiek közül amúgy én sem csinálom egyiket sem, mert nemcsak, hogy költségesek is, hanem hosszútávon nagy károkat okoznak.

ma 19:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!