Ha valaki nem szereti a másik ember közelségét, ő hogy bírja a tömegközlekedést?
Belefeledkezel a mobilodba a tájba vagy a könyvedbe és próbálod kizárni a külvilágot.
De amúgy még nincs tömeg szerintem nem zavaró. Míg nem érintenek meg sehol
"autóval is ugyanakkora stresszfaktor, mint busszal utazni"
Szerintem messze nem akkora.
Persze egyik oldalról egyszerűbb ülni felelősség nélkül, de engem például nagyon tud zavarni, hogy adott esetben egy ideges, fáradt emberre van bízva az életem.
Nem egyszer volt már halálfélelmem buszon, és még csak tenni sem tudok ellene, maximum leszállok. Autósként pedig tisztában vagyok a képességeimmel és annak megfelelően vezetek.
És akkor ez csak a sofőr. Autóban ülve azért nem nagyon kerülsz közvetlen kapcsolatba olyan emberekkel akikkel tömegközlekedésen igen.
"Ütközésnél a kocsiban nagyobb veszélyben vagy."
Egyáltalán nem igaz. Kocsiban van légzsák, biztonsági öv, plusz amennyire lehet bízok magamban. Ezzel szemben buszon bármi van, mint utas könnyen sérülsz.
"Miért, a többi autóvezető nem lehet fáradt?"
Lehet fáradt és tőlük is függök, viszont mint sofőr van valamilyen szintű beleszólásom.
Ellenben amikor azt látom, hogy a buszsofőr szeme csukódik le, vagy a telefont nyomkodva majdnem árokba viszi a buszt, vagy idegből közlekedve átmegy a piros lámpákon ott nincsen ráhatásom, csak ülök és imádkozom, hogy érjek haza élve.
Hozzátenném autóban mondtam már sofőrnek, hogy most azonnal cseréljünk helyet. Buszsofőrnek ezt nyilván nem tudom mondani.
Ég és föld saját magad vezetni, kontrollálni magad forgalomban, mint 30-ad magaddal, összezárva egy halom idegennel zötykölődni egy buszon. Aki ezzel nem ért egyet, az valószínűleg egyáltalán nem vezet.
A tömegközlekedésnek vannak hasznos praktikái (dugó elkerülése végett buszsáv, parkolási gondok megúszása...) de hogy a saját autó sokkal komfortosabb, az vitán felüli. Főleg, ha nem akarsz vadidegenekkel osztozni egy légtéren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!