Az embereknek miért van az hogy a káros szenvedély nem drága de ha van egy kicsit többet fogyasztó autóm akkor az tragédia ?
Mert a saját dolgai neki örömet okoznak (legyen az káros szenvedélytől kezdve a bélyeggyűjtésig át bármi, ami pénzbe kerül) és az ő szemében megéri költeni rá.
A te kocsid őt nem érinti, sokkal objektívebb szempontból (még ha hibásan is látja) nézi a dolgokat. Neki tökmindegy, hogy te kocsival vagy gyalog közlekedsz, ő csak azt látja, hogy az általad kinézett típus kicsit drágábban üzemel.
Amúgy van olyan embertípus, aki szeret beleszólni, jobban tudni dolgokat. Ne törődj vele.
Én dohányzom, sajnos, ezerszer kaptam már meg azt, hogy ha ezt a pénzt amit cigire költök félretenném, akkor már vehettem volna egy autót/lakást/luxusvillát stb. Lakásom van, autót én speciel nem szeretnék venni, luxusvillára sem igazán vágyom. Az tény, hogy van benne igazság is, hogy kidobom a pénzt és még egészségtelen is, de ez az én életem, gyerekem nincs, párom van (ő nem szól bele), és amúgy meg azt csinálok ami nekem jólesik (a józan ész határain belül persze).
Havi 8000-10000 Ft körül költök erre a káros szenvedélyre, nekem ez még belefér a keretbe. És szívből kétlem, hogy ebből a pénzből lakást tudnék vásárolni :D
Mindig lesz aki jobban tudja, ez sajnos így van. Bár nem csak ezekbe szólnak bele emberek, én kapom azt is hogy miért nem szülök már egy gyereket, miért nem ez vagy így vagy úgy csinálod az életed, miért ilyen hosszú a hajad, miért rövid a körmöd… kb végtelen a lista, és férfi-női fodrász vagyok, szóval sokaktól jön mindenre is valami vélemény, úgy amúgy a sima szokásos mindennapos dolgokon kívül is.
Nem szabad velük foglalkozni, illetve nem is nem szabad, hanem inkább fölösleges. Ha te tudod azt, hogy megengedheted magadnak azt az autót akkor ennyi a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!