Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az embereknek miért van az...

Az embereknek miért van az hogy a káros szenvedély nem drága de ha van egy kicsit többet fogyasztó autóm akkor az tragédia ?

Figyelt kérdés
Nem egy emberrel volt hogy beszéltem az autókról, általában 35 feletti korosztály. És amikor mondtam hogy milyen autóm van vagy milyet veszek akkor egyből kiakadtak hogy a gatyámat lefogja enni, zabálja a benzint, minek az nekem na meg milyen hülye vagyok. És ezt úgy hogy ezek a kocsik kb 2 literrel esznek többet mint az átlag 😂 mikor közöltem hogy nálam ez havi szinten kb 15 ezer forint különbség még képesek voltak megmagyarázni hogy ez nagyon is számít. Pont olyan emberek akik amúgy cigiznek, isznak, kávéznak meg némelyik még drogozik is és simán havi 100 ezer rámegy ezekre a káros szenvedélyekre nekik. Némelyik aki túlzásba vitte a dumáját annak ezt megmondtam, na akkor már jött a sértődés meg hogy én ne törődjek azzal hogy ő mire költ 😂😂 na itt mondtam hogy pontosan, senkinek semmi köze hozzá hogy ő 100 ezret költ a káros szenvedélyeire vagy hogy én havi 15 ezerrel többet tankolok mert egy olyan kocsim van amit szeretnék.
ma 07:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert a saját dolgai neki örömet okoznak (legyen az káros szenvedélytől kezdve a bélyeggyűjtésig át bármi, ami pénzbe kerül) és az ő szemében megéri költeni rá.

A te kocsid őt nem érinti, sokkal objektívebb szempontból (még ha hibásan is látja) nézi a dolgokat. Neki tökmindegy, hogy te kocsival vagy gyalog közlekedsz, ő csak azt látja, hogy az általad kinézett típus kicsit drágábban üzemel.

Amúgy van olyan embertípus, aki szeret beleszólni, jobban tudni dolgokat. Ne törődj vele.

ma 07:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szenvedély az élvezeti cikk. A te autód nekik nem nyújt élvezetet, max ha nekik is olyan lenne 🙄 Józan paraszti
ma 08:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyan autót veszel, amilyen neked tetszik, senkinek semmi köze hozzá. Sajnos némelyik ember mindent jobban tud, kéretlenül osztogatja a tanácsokat, a falra tudok mászni ettől. Mondhatnám, hogy ne beszélj velük erről, de az ilyeneknek bármit mondasz, úgyis belekötnek. Amennyire lehet, kerüld a velük való beszélgetést.
ma 08:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2006-ban költöztünk az akkori párommal egy kertvárosba. Nekem akkor egy léghűtéses Porsche 911 Carrera-m volt (értőknek 964-es alítpus). Ez elég attraktív megjelenésű autó volt, a 3600 köbcentis, 6 hengeres boxermotor sem a Suzukikkal vagy a Lupo3L autókkal versenyzett fogyasztásban. Használattól függően 12-15 litert megevett százon, amúgy a kocsi 1991-es gyártású volt. Afféle szerelem. Az új helyen a szembeszomszéd bemutatkozás után azonnal azt kérdezte, hogy mennyit fogyaszt. Én viccelődtem vele először, hogy annyit, amennyit hagyok neki, de addig erősködött, hogy mondtam, hogy 12-15 literrel lehet vegyes használatban járni vele. Err ő rámutatott a Citroen Berlingo-jára és mint a papagáj elkezdte ismételgeni, hogy ez 5 liter, 5 liter, 5 liter. Nem akartam ott belemenni a prémium és nem prémium célcsoportok ideológiai és egyéb dolgaiba. Viccesen annyit mondtam, hogy "ó ha én ezt tudtam volna, akkor nem Porschét veszek, hanem Citroent" :D :D :D
ma 08:35
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
A többet fogyasztó autóval szennyezed a környezeted.
ma 08:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én dohányzom, sajnos, ezerszer kaptam már meg azt, hogy ha ezt a pénzt amit cigire költök félretenném, akkor már vehettem volna egy autót/lakást/luxusvillát stb. Lakásom van, autót én speciel nem szeretnék venni, luxusvillára sem igazán vágyom. Az tény, hogy van benne igazság is, hogy kidobom a pénzt és még egészségtelen is, de ez az én életem, gyerekem nincs, párom van (ő nem szól bele), és amúgy meg azt csinálok ami nekem jólesik (a józan ész határain belül persze).

Havi 8000-10000 Ft körül költök erre a káros szenvedélyre, nekem ez még belefér a keretbe. És szívből kétlem, hogy ebből a pénzből lakást tudnék vásárolni :D

Mindig lesz aki jobban tudja, ez sajnos így van. Bár nem csak ezekbe szólnak bele emberek, én kapom azt is hogy miért nem szülök már egy gyereket, miért nem ez vagy így vagy úgy csinálod az életed, miért ilyen hosszú a hajad, miért rövid a körmöd… kb végtelen a lista, és férfi-női fodrász vagyok, szóval sokaktól jön mindenre is valami vélemény, úgy amúgy a sima szokásos mindennapos dolgokon kívül is.

Nem szabad velük foglalkozni, illetve nem is nem szabad, hanem inkább fölösleges. Ha te tudod azt, hogy megengedheted magadnak azt az autót akkor ennyi a lényeg.

ma 09:07
 7/8 anonim ***** válasza:

#5:

És? Te meg törődj a magad dolgával. 😀

ma 10:09
 8/8 anonim ***** válasza:
A "Porschés" válaszoló vagyok. Az egész környezetszennyezősdi nem csak a normatív fogyasztástól fog függeni, hanem a beletett kilométerektől is. Ha egy 5 litert fogyasztó Suzukival elmegyek kétszázezer kilométert, vagy egy Porschéval 20 ezret, akkor melyiknek lesz nagyobb az ökolábnyoma? :)
ma 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!