A magyarokról mit gondolhatnak külföldön, hogy ők az egyik népcsoport, akik ott takarítanak, mosogatnak, illetve a húsüzembe és a szexiparban helyezkedett el?
Ismerem a külföldi helyzetet, szóval légyszíves ne gyertek azzal, hogy ti ismertek olyat, akinek elit munkahelye van. Én is tudok olyanról, aki külföldön orvos. De ne kergessünk hiú ábrándokat: a magyarok jelentős része, akik ha habiszti külföldre mennek dolgozni, takarít, mosogat (pl. egy kínai étteremben), rosszabb esetben húsüzemben dolgozik, vagy a szexiparban van. Eleve nem is beszélek társalgási szinten az ország nyelvét sem, max makognak valamit.
Sosem beszéltem még erről külföldiekről. De szerintetek mit gondolhatnak?

Ja bocs, az építkezést kihagytam. 😀
Beszéltem ott egy 50-es manussal is, aki arról értekezett, hogy mennyi pénzt keres.
Egy részük meg építkezésen van, segédmunkásként. Na de az sem egy álom meló.

Nekem, amit mondott itt egyik török műszakvezetőm még egy másik munkahelyen, hogy szereti a magyarokat, mert van agyuk és tudnak gondolkodni, neki eddig csak jó tapasztalatai voltak velük. Ismerősök munkahelyén is ilyeneket hallunk, alapvetően meg vannak velünk elégedve. Én Ausztriában élek, így ebből tudok kiindulni, hogy más országokban mi van, azt nem tudom.
De egyébként olyasmi jött már szóba, hogy diplomás barátunk itt takarított meg Mekiben dolgozott, mert ezerszer jobb élete van WC pucolással, mint Magyarországon a szakmájában dolgozva és, hogy ez mennyire szomorú. Nem a magyarokról van ilyenkor rossz véleménye az embereknek, hanem Magyarországról.
Én emlékszem még arra, amikor itt egyesek azzal hencegtek évekkel ezelőtt, hogy külföldön meg lehet keresni 300 000 Ft-ot is, takarítással.
Na most az a helyzet, hogy a kormány tervei szerint 2 év múlva brutto 374 700 Ft-ra emelkedik a magyar minimálbér. Mivel az árak kb. ugyanazok, mint külföldön, ezért csak a pénz miatt felesleges lesz elmenni innen, mert ott lesz az ember, ahol a part szakad. Persze, az MSZP kormány idején, mikor 70 000 Ft volt a minimálbér tényleg vonzó volt az a 300 000 Ft. 😀

De miért elégszenek meg a takarítással?
Egy piacképes szakmával + nyelvtudással megbecsült munkájuk is lehetne, őket is megbecsülnék.
Ki tudja, hányan dolgoznak feketén.

300 000 Ft-ot már Magyarországon is lehet keresni takarítóként, csak a brutális infláció és áremelkedések miatt már lósz**t sem ér az a pénz. Külföldön már 1 millió körül keresnek a takarítók is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!