A Z-generáció milyen szlengeket használ a leggyakrabban?
Most olyanokra gondolok, amik tényleg napi szinten jelen vannak a beszélgetéseikben. Az én időmben (Y-gen) pl. ezek voltak:
- király; valami nagyon menő
- bejön; valami nagyon tetszik, főleg, ha ellenkező nemű személy
- bevállalom; valami kockázatos dolgot teszek vagy nyíltan vállalom
- gáz / ciki / égő; valami szégyenteljes dolog történik
- gyér; buta és életképtelen emberekre mondtuk
- vágod?; érted?
- adom; egyetértek
- hesszelés / flesselés / chillelés; nyugodtság van
- öreg / span / bro; haverom vagy
- muff / buksza; csaj
- burger; csaj testnyílása
- yolo; csak egyszer élsz angol rövidítése (nem volt annyira gyakori)
- ikszdé lol; valami vicces, internetes rövidítésekkel
- guglizás; keresés google-el
+ egy bónusz, amit senki sem ismer: kapsol; ezt a szót csak az én falumban hallottam és arra használtuk, ha valaki okosba megoldja valakivel a dolgokat (pl. kapsolok apámmal, hogy elengedjen a hétvégén buliba)
Szerintem a "rizz" és társaik ugyanolyan szekunder szégyent fognak okozni Z-genes embertársaimban később, mint ahogy bennem a saját fiatalkorom most leírt szavai, de kíváncsi vagyok, mik ma ezek. Tényleg csak olyat írjatok kérlek, amit a gyakorlatban használtok is.
Lassan teljesen feleslegessé válik a Magyar nyelv.
Akár el is lehetne törölni.
És csak angolt behozni.
Mert minek? Felesleges. A legtöbb ember angolul tanul , sok munkahely alapból elvárja, sokan külföldre mennek dolgozni, diplomához mondhatni alap.
Teljesen felesleges.
gatya, vakon van, flex, redflag/greenflag, tesomsz, rizz, offol, ghostol, tea
De RENGETEG kifejezés van tiktokról (akár kommentek miatt elterjedt szófordulatok, akár trendelő hangokból, pl. “okee let’s gooo” vagy “bombastic side eye”)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!