Milyen emberi tulajdonságok/képességek kellenek ahhoz, hogy valaki nyugaton tudjon dolgozni/élni?
Mindig mondják az ismerőseim, hogy "megállta a helyét" meg "világot lát" meg "önállósodik".
Nem tudom, szerintem ha van az embernek normális fizetése amiből kijön akkor mindegy mennyire talpraesett.
Azt érzem, hogy külföldre csak azok mehetnek akik különlegesek, okosak ezért se mertem még sosem emigrálni 31 évesen.
De akkor szerintetek milyen kvalitások kellenek a külföldön boldoguláshoz?
Rendszeresen látom, hogy milyen szenvedéssel vannak az emberek a "Hollandiai magyarok" facebook csoportban, azért tényleg orra lehet esni. Tudni kell a helyi nyelven vagy legalább angolul, életképesnek kell lenni ahhoz, hogy önállóan utána tudj nézni a helyi ügyintézésnek és nyitottnak kell lenni, hogy tudj élvezni egy másfajta életet is. Lényegében ennyi.
Ami sokaknak visszatérő probléma az a magány és a honvágy. A pénz nem old meg mindent, főleg, ha aktívan spórolsz csak a jövőre, szóval élvezni se tudod.
Pár hónapja költöztem ki külföldre, nem hiszem, hogy különösen különleges vagy okos lennék. Vannak dolgok, amikhez jól értek és vannak jó tulajdonságaim, de ennyi. Szerintem a leglényegesebb, hogy tudj alkalmazkodni és legyél önálló, talpraesett. Olyan tulajdonságok, amik az élet minden területén hasznodra válhatnak. Ugyanígy, szerintem a nyelvismeret elengedhetetlen, mert minden emberi kapcsolat alapja a kommunikáció, aztán mégis vannak emberek, akik csapnivaló nyelvtudással mennek ki (mondjuk amennyire láttam, ők nem is viszik sokra).
Ugye nyilván nem mindegy, hogy hova költözöl, ott mit csinálsz, mennyire tudtál beilleszkedni. Könnyű dolog kimenni külföldre (gondolom elsősorban Nyugat-Európára gondolsz), de kint maradni és ott felépíteni egy érdemi életet már nehezebb.
24/N
Pont amiket leirtal, plusz az adott orszag nyelve legalabb kozepszinten.
Nem tudom, szerintem ha van az embernek normális fizetése amiből kijön akkor mindegy mennyire talpraesett.
Pont hogy forditva. Mig nem vagy talpraesett, munkaltato ki tud hasznali, nem fizet ki rendesen, jogaidat nem fogod rendesen ervemyesiteni, ha barmi problema adodik, es nem tudsz egyedul boldogulni, legyel kepes egyedul tajekozodni, utannajarni dolgoknak.
Pont ugy mint otthon: akinek fogni kell a kezet, az talpraesettnek szamit?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!