Szerintetek a legtöbben miért csak életük vége felé jönnek rá felesleges volt a pénzt hajszolni?
Figyelt kérdés
Feleségem sok idős beteggel kommunikál a munkája miatt. Sokan, akik képesek még megfelelően gondolkodni, sokkal többet törődtek volna a családdal, barátokal stb. Jellemzően férfiak.tegnap 11:12
1/13 anonim válasza:
Mert a legtöbben mindig csak utólag jönnek rá, hogy mekkora hülyék voltak. Előre kell gondolkodni, felmérni az igényeket és hogy megéri-e az a valami...
2/13 anonim válasza:
Nem tudom, nekem már most 28 évesen is egyértelmű, hogy nem akarom halálra gürcölni magam. Olyan munkám van, amivel jól keresek, de van sok szabadidőm is.
3/13 anonim válasza:
És lett is volna lehetőségük más megoldásra? Vagy nem volt más, és most idős embereken lehet kiélni, hogy mennyivel okosabb vagy utólag?
4/13 anonim válasza:
Mert buták. Én 41 éves vagyok, nem sok a jövedelmem, de van bőven szabadidőm és a testemet se teszem tönkre a sok munkával. Ez mindennél többet ér szerintem.
5/13 anonim válasza:
Mert sok ember gondolja úgy: pénzért boldogságot vehet vagy mindent megkaphat.
Élet végén rájön: már semmit se tud kezdeni a pénzzel, a számla egyenleg érdektelenné válik és más kerül előtérbe.
Egyébként ettől függetlenül van abban valami, hogy akinek pénze van, több helyre eljuthat, többekkel találkozhat, kapcsolati tőke nagyobb. Bár hogy az őszinte barátságok mennyire is valósak és ezt mi határozza meg, azt nem tudom.
6/13 anonim válasza:
Nyilván a pénz szükséges az élethez, de élményeket gyűjteni mindennél többet ér! Mit érsz a pénzzel, habár sok is lenne, ha belebetegszel a sok munkába és nincs időd élni?
7/13 mindentudó99 válasza:
Aki olyan még akkor se látja be. Annyim legyen amiből megélek meg jusson kicsi másra. Hobbi . Kicsi csavargás. Szabadidőm meg van bőven
8/13 A kérdező kommentje:
Többen írták a hobbikat, szabadidőt, utazásokat, csavargást stb. Nem ezekre fordítottak volna több időt az idősek, hanem a családra. Szeretteikre, gyermekeikre.
tegnap 12:53
9/13 anonim válasza:
Pont ez a lényeg, a szabadidőm a családdal töltöm, felszabadultan, boldogan!
10/13 anonim válasza:
Én is ezt olvasom mindenhol: a szeretteikkel töltött idő rövidségét bánják a legtöbben.
Volt 4-5 dolog amit bánnak, a másik a megfelelési kényszer volt, meg a "mit fognak gondolni mások" - és e félelem miatt nem merték azt az életet élni, amit szerettek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!