Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hiányozhat valaki akit nem is...

Hiányozhat valaki akit nem is ismertünk?

Figyelt kérdés

Annak idején jó pár éve amikor bébiszitterkedtem volt a játszótéren egy 10 év körüli fiú meg lány akik végig a halálról beszélgettek, és az egyik “gyerekem” csatlakozott hozzájuk beszélni. Az volt a téma, hogy a lánynak milyen rossz, mert

meghalt a mamája még a születése előtt ezért nem is ismerte és ez mennyire szomorú és milyen rossz neki. Akkor az én gyerekem elmesélte hogy neki is meghalt a mamája nemrég, de kb rendesen neki estek, hogy de az nem olyan rossz mert ő legalább ismerte, míg a lány nem és az sokkal rosszabb.

Na ebbe a beszélgetésbe úgy beszálltam volna de inkább nem, aztán az enyém ott is hagyta a másik kettőt, gondoltam majd szegények előbb utóbb rájönnek…

Az évek alatt párszor felrémlett bennem ez a jelenet, de gondoltam csak gyerekek voltak… Na de ma apósom halálhírére és a nagyobb unokája fájdalmára az egyik barátnőm is elsütött valami hasonlót, és nem hittem a fülemnek… amikor mondtam hogy XY nagyon szerette a papáját, mondott valami olyat, hogy legalább ismerte, az jobb mintha nem mert ő nem is ismerte az övét és az szarabb vagy valami ilyesmit. Lehet én értettem félre és arra akart kilyukadni, hogy legalább ismerték egymást, de itt a szavaiból pont ugyan azt vettem ki mint akkor ott a gyerekekéből, hogy annak kevésbé fáj az elvesztése akit ismertünk.

És ezt nem tudom hova tenni.

Én is nyilván tudom, hogy léteztek a dédszüleim, képet is láttam róluk stb de soha nem éreztem a hiányukat, max a szüleimet-nagyszüleimet sajnáltam az elvesztésük miatt, de valódi érzelmeim nem voltak az irányukba.

tegnap 00:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hiányozhat valaki, akit nem ismertünk, bár abban az esetben nem feltétlenül az illető lénye az, aki hiányzik, hanem abba az emberbe képzelt valaki.

Szerintem, aki olyasmit mond, mint "te legalább ismerted a nagyid, rosszabb, ha nem!" benne vagy inkább a frusztráció, féltékenység dolgozik, hogy neki nem adatott meg, hogy ismerje az illetőt, másokkal ellentétben, vagy van benne egy nagy űr, hiány, ami a meg nem ismert ember által maradt ott.

tegnap 08:45
 2/2 anonim ***** válasza:
0%

Kizártnak tartom, hogy az akivel egy percet sem töltöttünk, jobban hiányozzon, mint az akivel évtizedeket szoros viszonyban töltöttünk.

Ez abszurd.

tegnap 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!