Miért felületesen olvassák el a kérdéseket az emberek?
Egyre inkább feltűnik, hogy az emberek úgy olvassák a kérdéseket, hogy éppen felületesen, nem értve hogy mi is van oda írva. Például gyakran előfordul, hogy a kérdésben leírt információra a válaszolók rákérdeznek, vagy épp nem is a kérdésre válaszolnak, hanem a leírás elejére. Sok ember egyszerűen hézagosan átsiklik a szövegen, nem csak az én kérdéseimnél is, hanem más kérdéseknél is láttam.
Egyes esetekben annyira nem tudnak szöveget értelmezni, hogy például van egy olyan kérdés, hogy "3 éves kutyámat hogyan szoktathatom hozzá a tüzijáték hangjához?" és a válaszoló rákérdez, hogy hány éves a kutya. Vagy épp informatikai kérdést láttam, a leírásban ott volt, hogy nem ad képet a gép, forognak a ventilátorok, kap áramot. És több válaszoló rákérdezett, hogy kap-e áramot, milyen képet mutat a monitoron, a ventilátorok forognak-e.
Ezt ti is így csináljátok? Miért ennyire figyelmetlenek az emberek a szövegekkel kapcsolatban és miért így csinálják?
Létezik hülyebiztos szöveg, amiben az emberek észreveszik az információkat és értelmezni tudják?
"Egyesek a válaszokat nem hasznosság, hanem szimpátia alapján pontozzák. Sokan tetszik-nem tetszik gombnak látják a hasznos-nem hasznos gombokat és ha a válasz valamiért nem szimpatikus nekik, akkor az mindegy hogy hasznos vagy sem lepontozzák."
Én úgy látom, hogy úgy pontoznak sokan, hogy az adott válasszal egyetértenek-e vagy sem. Nem úgy, hogy az a kérdésre válaszolt-e vagy sem. Vagy sokszor teljesen szubjektív dolgot pontoznak le. Pl. hányszor eszel egy nap és odaírja valaki, hogy kétszer és kapja a pirosakat. Holott a kérdésre válaszolt.
A kérdésre válaszolva úgy látom, hogy a legtöbb ember csak rohan és sok mindent felületesen csinál, nem figyel oda.
Szövegértelmezéssel, szövegértéssel is vannak gondok, meg szerintem sokan nincsenek is ott fejben, amikor a kérdést olvassák. Csak felületesen átsiklanak rajta, aztán írják is, ami eszükbe jutott róla.
Kicsit arra a komikus helyzetre emlékeztet, amikor FB-n álláshirdetésnél direkt kétszer is kiemelik, hogy email-ben várják az önéletrajzokat, csakis ott érdeklődjenek. És mivel van tele a kommentszekció? "Érdekel", "CV", "Hívjanak". Ebben mondjuk butaság, rosszabb esetben ostobaság is van, mégis szörnyen elkeserítő.
Kedvencem az amikor belinkelek mondjuk 10 percnyi olvasni valót, videót, de már 10 másodperc után ott az első válasz :D
Vagy amikor nem is nézi meg a videókat valaki. Például linkeltem egy vágott és vágatlan videót egy témában, az illető pedig azt írta, hogy a két videó ugyanaz, majd elkezdett sértegetni, hogy nem vagyok skizofrén?
És valahol ez a legviccesebb, hogy egy felszínes hülye skizofrénezi le a másikat pusztán azért, mert ő nem volt képes értelmezni a látottakat, vagy meg sem nézte azt... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!