Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha veszek magamnak bérletet...

Ha veszek magamnak bérletet és erről számlát nyújtok be azt a cég kifizeti nekem?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy 2025 január 4én lejár a régi személyi igazolványom.

December elején meg is csináltattam az újat így megváltozott a személyi számom. 1 hét volt mire kézhez kaptam az új személyit. Másnap bevittem a pénzügyes csajhoz, hogy akkor a januári bérletemet arra állítassák ki.

Lefényképezte, bevitte az adatokat és jött röhögött hogy már megrendelte az új bérleteket és ő nem tudott erről hogy nekem új számom lesz majd intézkedni fog.

Erre ma kézhez kapom a januári bérletet amin persze hogy a régi személyi igazolványszámom szerepel, ami ugye ezen a héten szombaton lejár.

Persze én kaptam a fejmosást hogy ő mondta hogy ez így lesz stb.

Szóval ha veszek egy új bérletet számlával akkor azt kifizeti nekem a cég? Vagy ilyen esetben nem kötelesek újat rendelni? Hiszen 3 hete tud róla hogy új személyim van!

Amúgy amit most akart odaadni bérletet/amin a régi személyim van/ azt visszaadtam neki

tegnapelőtt 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem fogják kifizetni. De a máv ügyfélszolgálaton (gondolom megye/országbérletről van szó) jelképes kezelési költség (kb 300 Ft) ellenében kicserélik, ha tudod igazolni, hogy a régi szám is a tiéd, tehát nem átruházásról van szó.
tegnapelőtt 10:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Előre kell megbeszélni, utólag nem fogja csak úgy kifizetni. Viszont nem tudom, számít-e bármit, hogy más szám van rajta. Régen sosem olvasgatták, amiatt nem tudom, mert most már a bérleteken is lecsipogják sokszor a QR kódot, és hogy ott bezavarhat-e a dolog. Ha nem, én használnám amit adtak és annyi.
tegnapelőtt 10:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem.

Viszont atiratni siman at tudod, es meg a kollegaid sem utalnak meg egy eletre a pattogasert.

tegnapelőtt 10:50
 4/4 Metionin ***** válasza:
A máv vagy volán, akármi ügyfélszolgálat kicseréli párszáz forintért. Nem kell újat venni.
tegnapelőtt 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!