Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Zavar és kínosan érzem magam,...

Zavar és kínosan érzem magam, ha a külsőmet dicsérik. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Ha a teljesítményemet értékelik például a munkahelyen, sosem áll fenn a kérdésben említett gond, kizárólag akkor, ha az elismerés a külsőmre irányul -- ha azt mondják, jól áll rajtam vagy jól néz ki egy bizonyos ruhadarab, az sem "probléma", csak az, amikor a "saját szépségemre" utalnak. Tudom, hogy a szépség relatív, stb., de egyáltalán nem tartom magamat szépnek, maximum átlagosnak, és borzasztóan rosszul érzem magamat ezekben a helyzetekben már egészen kiskorom óta, ez nem újkeletű dolog.

Viszont egyre inkább frusztrál ez a helyzet, mert a jelenlegi párom pont az a fajta, aki képes úton-útfélen dicsérni (és tudom, hogy más tényleg a fél karját odaadná, ha csak feleannyira lenne figyelmes a párja, mint ő... tudom, hogy bennem van a hiba), és ezt nehezen tudom "értelmesen" kezelni, mert iszonyúan kínosan érzem magam, szeretnék ezen végre változtatni. Aki volt már ilyen helyzetben, az hogyan tudott kicsit fordítani a gondolkodásán?

tegnap 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Hány éves korod óta van ez és most mennyi vagy?
tegnap 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Neked nem az elismerés a szeretetnyelved és ennyi. Ilyen vagy :)
tegnap 17:35
 3/7 A kérdező kommentje:

#1: Nagyjából mióta az eszemet tudom -- itt hozzá kell tennem, hogy ami ~11-12 éves korom előtt történt, szinte minden kiesett, csak emlékfoszlányaim vannak -- ez a helyzet, most 24 vagyok.

#2: Igen, az biztos, hogy nem ez a szeretetnyelvem... a minőségi idő, szívességek annál inkább, ill. a páromtól még a fizikai érintés, viszont valahogy azért jó lenne egy picit javítani a szitun. :(

tegnap 17:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Képzeld el, ahogy egyszerűen elengeded ezeket úgy, ahogy jönnek.
tegnap 18:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért esik rosszul, mert nem érzed igaznak - írtad is, hogy nem tartod magad szépnek.

Javítani ezeken szerintem ugyan úgy tudsz mint az önbizalmon, es ha elfogadod hogy szép vagy, vagy legalább azt hogy a párodnak tetszel, akkor minden jó lesz.

tegnap 19:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Minden rendben volt a gyerekkorodban, otthon, iskolában? Nem bántottak? Nem csak fizikailag, szóban is lehet.

Nekem az se tűnik normálisnak, hogy fiatal nőként csak kamaszkorodtól vannak rendes emlékeid. Ez pl tipikusan a bántalmazott emberekre jellemző.

tegnap 21:56
 7/7 A kérdező kommentje:
#6: Tudom, igen, nem véletlenül a 11-12 évem a válaszvonal. A kortársaim egészen kicsi koromtól pesztráltak valamiért, hol a külsőm miatt (viszonylag korán értem, illetve kiskorom óta őszülök), hol bármi más miatt (introvertált voltam és jól tanultam), családban is voltak komoly gondok. Sok területen nagyon sokat tudtam fejlődni, haladni az elmúlt pár évben, ez az, amivel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. (Strand, idegen masszőr, stb. is mind totális tabu a számomra, rövidnadrágot pl. pár éve kezdtem el hordani, addig inkább szenvedtem nyáron is.)
tegnap 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!