Milyen volt a 90-es évek?
Milyenek voltak akkoriban az emberek? Mennyire voltak mások?
Milyen volt a társasági, közösségi élet, ahol éltetek?
Milyen autókkal jártatok, milyen volt a munkahelyetek?
Milyen volt a közlekedés, mennyiben volt más az élet falun, és városban?
Milyen emlékeitek vannak?
Szabadabb volt, vagy számotokra borongósabb, mint manapság?
1, Milyen volt a 90-es évek?:
Az elsőidőszaka nehéz, kemény, mert sorra zártak be az akkori gyárak-cégek, ment a privatizáció, lett látható munkanélküliség-szegénység. A II. részében (kb. '95 utántól) már kisebb-nagyobb fejlődések kezdtek megjelenni. Ugyanakkor az alvilági élet cselekedetei is megjelentek, ami para volt;
2, Milyenek voltak akkoriban az emberek? Mennyire voltak mások?:
Röviden: kezelhetőbbek, nem voltak ennyire görcsösek, vagy épp nagyra önmaguktól. Sokuk félt a munkahelyük elvesztésétől, de mégis jobban embernek vette az utcán haladó ember a másikat...;
3, Milyen volt a társasági, közösségi élet, ahol éltetek?: Iskoláskorú voltam akkor, nem érdekelt ez a terület akkor sem, ma sem;
4, Milyen autókkal jártatok, milyen volt a munkahelyetek?:
Az autók nagy része Waresz, Trabi, régi Skodák, Ladák, régi Dacia-k, KAMAZ-ok, IFA-k, Avia-k voltak, de kezdtek megjelenni a nyugatias autók is fokozatosan: az I. Astra előtti Opel Kadett, Ford Sierra, Volvo 440-480, Toyota Starlet, Audi 80, a '90-es évek II. felétől: OKA, Tavria, Daewoo Lublin, Daewoo Lanos, stb...;
5, Milyen volt a közlekedés, mennyiben volt más az élet falun, és városban?:
Városban elfogadhatóbb-, kiszámíthatóbb volt a tömegközlekedés, ahol éltem. Több járat többször ment, igaz: a kornak megfelelő fokozatos fejlődést tapasztalhattam meg a buszok tekintetében.
A sima közlekedés szerintem nem volt annyiraparás, mint ma: pl.: büntetőfékezésről akkor nem is beszéltünk még, de a gyorsulási "verseny"-ek már kezdtek megjelenni;
6. Milyen emlékeitek vannak?:
Nehéz is volt, de sokkal jobban szerettem azt az időszakot kb. 2002-ig, mint a mait;
7, Szabadabb volt, vagy számotokra borongósabb, mint manapság?:
Szerintem szabadabb volt, de érződött egyben, hogy valamerre haladunk, ami nem feltétlen jó. Ugyanakkor a - én úgy nevezem, hogy a kísérletezések időszaka volt - kis (magán)vállalkozások <pl.: Kft.-k> egy része akkor kezdett kialakulni, ami még sokszor kezdetleges volt, majd idővel fejlődtek.
Szerintem sokkal jobb volt, főleg akinek akkor is volt már pènze, már szinte minden elèrhető, kapható volt .
1992-ben vettünk egy Citroen bx-et Németországban .
1995-első mobiltelefon a családban Nokia 2110
1997-első màrkàs cipőm 14 évesen Kangaroos,Mash farmering,Casucci és Replay nadrág.
Budmil iskolatàska.
Nagyon jó minőségű utánzat márkás pólóim voltak.
Drágán is adták a piacon is mert tényleg jól néztek ki
5ös az úgynevezett nyomógombos telefonok már jóval előbb bejöttek,mint írtam nekünk 1995-ben volt már.
De már előtte is volt 1990-töl a rádiótelefonok.
Ami 300 ezer forint körül mozgott akkor.
Mèg most is nagyon jó telefont adnak èrte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!