Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokan mi a jó életért őrülnek...

Sokan mi a jó életért őrülnek meg karácsonykor?

Figyelt kérdés
Valszeg a családommal együtt több bevételünk van, mint a magyarok 90%-nak. Mégse veszünk sok ajándékot. Mondhatni mindenki megveszi magának ami kell és akkor 24-én megnézzük. De pl unokatesóknak nem veszünk semmit, csak meghívjuk őket. Egy fanta leves meg főétel van 3 napon át ebédre meg vacsorára. Max 2-3 süti van meg bejgli amit rendelünk. Nem dobunk ki semmit mert el is fogy minden. Minek vesznek ikyenkor az emberek iphonokat, plazmatvket, meg egyeb olyan dolgot, amit januárban megvesz az ember féláron?

ma 13:27
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem kaját vásárolnak be mert zárva lesz minden.
ma 13:33
 2/10 Fragments of Fantasy ***** válasza:
100%

Mert ilyen a fogyasztói társdalom.

Azért.

ma 13:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy csak én élek-e buborékban, de soha nem láttam még senkit aki ilyen drága ajándékokat vett volna.

Másrészt viszont az én családomban csak apróságokat szokás ajándékozni - egy palack ital, valami csoki, könyv vagy könyvutalvány, ilyesmik - egy kisebb vagyon ment el már erre is idén, mire mindenkinek megvettem az apróságot.

ma 13:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hallod passz. A karácsonyi rohamot sem értem, pl amikor a tescoban valaki telepakolja a kocsit ásványvízzel, amit a helyi kisboltban is megvehet. A nagy értékű dolgokat sem értem, mert tavasszal olcsóbb a teló is. Mi csak szűk családi körben ajándékozunk, max 10 000ft-ig. :) ebből lazán lehet ajándékot venni, aminek a másik örül.
ma 14:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert úgy illik hogy "jó keresztény szokáshoz illően" évente ötször el kell adósodni két életre! Az összes vallási ünnep egy képmutató, lehúzásra kihegyezett "alkalom", - amit már a munkahelyekre is becipeltek értelmi fogyatékosok.
ma 14:13
 6/10 Metionin ***** válasza:
100%
Általában azért, mert ezt nyomja a fogyasztói társadalom, a reklámok és van az a réteg, amit ezzel lehet befolyásolni. Másrészt ismerek olyan családot, ahol azért tolnak rongyrázást minden ünnepen, hogy gazdagnak láttassák magukat, megmutatják, hogy nekik erre telik. És pont az a tapasztalat, hogy ezek nem azok a családok akik valóban gazdagok, inkább csak látszat sznobok. Az ő átlagosabb rokon családjaik pedig megveszik áruhitelre az ájfónt meg a tévét, mert nem akarnak ettől elmaradni.
ma 14:14
 7/10 anonim ***** válasza:
23%
Oké, neked anyuék egész évben adnak pénzt bármire amire szeretnél. Mindenki irigykedik rád.
ma 14:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi csak a gyerekeknek szoktunk ajándékot venni, és abból is inkább élményt. Egymásnak valami apróság az ajándék. Mondjuk idén férjem is élményt kap 🙂
ma 15:07
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

“ pl amikor a tescoban valaki telepakolja a kocsit ásványvízzel, amit a helyi kisboltban is megvehet”

Nálunk pl a helyi kisbolt kb soha nincs nyitva amikor nekünk jó lenne. Úgyhogy mi is ritkábban megyünk boltba, és akkor több dolgot veszünk.

Holnap pl úgy tervezünk vásárolni hogy idén már ne kelljen boltba szaladgálnunk.

ma 16:23
 10/10 anonim válasza:
100%
Mert a karácsony értelmezése nagy részben az ajándékozásról szól meg a vásárlásról. Tisztelet a kivételnek. Erről is inkább a nagy cégek tehetnek, akik állandóan azt reklámozzák hogy csak a saját termékükkel lehet boldog a karácsony, az emberek meg szeretnek azt adni aminek a másik örül, ezt a cégek meg kihasználják hogy ilyen meg olyan árakon árulják mert úgyis megveszik.
ma 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!