Egyeseknek a vérében van gazemberség, vagy az csakis nevelés kérdése?
Egyszer egy karonülő kis c.gyerek kilopta a kezemből a szatyromat
Szerintem a vérükben van, de cáfoljátok ha tudjátok!
Neveltetés és példamutatás kérdése az egész, ami a szülőkön és a környezeten múlik csak.
Van cigány diplomás ismerősöm, csaj, (egy fősulira jártunk) aki az elsők között írt rám beszélgetés céljából, mikor anyukám meghalt.
Azt ne felejtsd el, hogy ez nagyon kiragadott példa, ami egy apró hányadukra igaz. 90%-ban nem főorvos agysebész lesz belőlük.
A karonülő kisgyerek alig lehetett 1 éves, járni vagy beszélni még nem tudott, de lopni azt már igen
Persze az anyja kénytelen volt visszaadni a lopott szatyrot, de döbbenetes volt hogy ezen a téren ennyire fogékonyak, erre képesek
Kb. lefagytam döbbenetemben akkor
Egy 1 éves gyerek még nem igazán tudja, mi a jó és a rossz, nincs erkölcsi érzéke. Szerintem az intelligencia tényleg genetikai eredetű, ellenben mondjuk az, hogy kiből lesz rossz, vagy bűnöző ember, az már inkább nevelés kérdése..
A legtöbb roma nem bűnöző, bár tény, hogy nem ők lesznek a jövő Einsteinjei, de gyárakban, közmunkán megtalálhatók, ahol hasznos munkát végeznek. Nem mindegyikük lopós, sőt, a többségük nem az.
"Azért egy 1 éves gyereknek nincs még tulajdonfogalma"
Pont azért döbbenetes hogy már úgy is megteszi hogy fel sem fogja
Más fajzatoknál nem is hallottam hasonlóról sem, pedig jópár gyerek ismerős/rokon kapcsán voltak már tapasztalataim. Ilyet nem csinált egy sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!