Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legtöbb vallásos/spirituális...

A legtöbb vallásos/spirituális/ezoterikus ember miért álszent, képmutató?

Figyelt kérdés
dec. 15. 19:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, jó volna, ha minden vallásos eszerint élne, amit 9es ír. Ismerek sajnos olyan vallásost, aki nagyon figyelmetlen embertársaival, és többször a saját érdekeit helyezi pofátlanul mások elé.

És képtelen megbocsátani valakinek, akire azért sértődött meg, mert az ő bunkó érdekeivel szemben kinyilvánította a saját véleményét.

Nekem pl azok a vallásosok is furcsák, akik hivatásosak. Miért zárnak templomokat a hajléktalanok elől?!

Ez nem isten tanításainak ellentmondó?

dec. 24. 23:45
 12/13 anonim ***** válasza:
53%

Ez az "Istentől minden jó" - t hogy érted?

Amikor a szüleim meghaltak gyerekkoromban rettegtem tőle, hogy mivel csesz még oda.

dec. 24. 23:55
 13/13 anonim ***** válasza:

Istentől van minden jó, ami csak létezik. És nincs Istentől semmi rossz. A rossz a gonosztól van.

Nem Isten büntet. Isten örök életet ad. Aki tudja, hogy Istennek milyen szeretete, megbocsátása van, az tudja, hogy Isten soha sem tenne olyat, hogy bántana valakit. Sőt, Isten azt akarja, hogy minél több mindenért imádkozzunk hozzá. A baleset, a bűn eredménye. Minden rosszat a bűn eredményez. A gonosz volt az, amelyik okozta a balesetet. Valószínű nem voltak bűnözők a szüleid, nyilvánvaló. De tudnod kell, hogy nem csak azzal távolodik el az ember Istentől, ha bűnöz. Amikor az ember lélekben eltávolodik Istentől, már bűnt követett el. Isten nem akarja, hogy bármi bajod legyen, vagy bárkinek bármi baja legyen. Ebben a világban sem.

Olvastad, hogy Keresztelő Jánossal mi történt? Isten küldötte volt, hogy előkészítse Jézus Krisztus útját. Jézus Krisztus azt mondta, hogy asszonyok szülöttei között Keresztelő János volt a legnagyobb. Kérdezhetnéd, hogy mért volt mégis ilyen az élete. Isten tudta, hogy sokkal többet fog neki adni.

Nem akarok lenézni, vagy megalázni senkit. De én, és szerintem még sokan, a földön csúszva könyörögnének, hogy legyen jobb életük. Én még sokkal kevesebb rossztól is azt tenném, még kevesebbtől, mint mások. Ti meg lehet, hogy sokkal jobbak vagytok, mint én. Nem vagyok nagy valaki. Sőt, kifejezetten bűnös vagyok. De senkinek sem kívánnék rossz életet. Láthatod, hogy Keresztelő János önként vonult arra az életre, mert Isten sokkal nagyobb dologgal ajándékozta meg.

Aki a Mennyországban a legkisebb, az nagyobb volt nála. Jézus Krisztus a Mennyországból jött, Istentől. Jézus Krisztus maga Isten. Egy végtelen szeretetet, végtelen bölcsességet, végtelen dicsőséget, végtelen igazságot, végtelen életet, csak imádni lehet! Méghogy Isten elfeledkezett rólunk. Nem feledkezett meg rólunk. Mi nem vagyunk képesek úgy imádni Istent, mint ahogy kéne. Lehet, hogy valaki tényleg nagyon imádja, tiszteli, és dicsőíti. De még az az ember sem tudja úgy imádni, dicsőíteni, ahogy kéne. Legalábbis én még annyira sem vagyok rá képes, pedig minden hálát, és köszönetet megadok Istennek. Gyenge vagyok hozzá, hogy kimutassam azt a hálát, és köszönetet, amivel tartozunk neki. Isten csak imádni lehet, én csak dicsőíteni tudom. Azt a felfoghatatlan végtelen hatalmat, megbocsátást, szeretetet, dicsőséget, nem lehet eléggé imádni, és dicsőíteni. Nem Isten miatt kell, hogy imádjam, és dicsőítsem. Isten nem szorul rá. Én szorulok rá, mert Isten így tud segíteni. Egy senki vagyok, és remélem Istent majd jobban imádhatom, dicsőíthetem.

dec. 25. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!