Hogyan lehetnék könyvmoly?
Ilyesmi volt velem is a helyzet, nekem az segített, hogy regisztráltam a moly.hu oldalra, és aktívan használom is. Többféle dolog is ösztönzően hat rám benne. Akármilyen egyszerű apróságok is, úgy tűnik, ilyen egyszerűen működöm. (*vállat von*)
Amivel segített és több/rendszeresebb olvasásra ösztönzött a moly.hu/ segített jobban ráérezni az olvasás ízére:
-Számok. Számláló mutatja az elolvasott könyvek és külön az elolvasott oldalak számát is. Bizonyos mérföldkövek elérésekor kis kitüntetéseket lehet kapni.
-Ösztönző látni, hogy mások olvasnak. Karcokat írnak (karc a moly.hu-n a bejegyzés megfelelője) arról, hogy mit hoztak ki a könyvtárból, mit olvastak a hónapban, mit olvasnak most, minek a borítójába szerettek bele stb., stb....és persze mindenféle más ügyes bajos dolgaikról, nem könyvekhez kapcsolódó hobbijaikról is írnak.
-Segít, hogy az ember sose fogyjon ki az ötletekből.
Egymástól is könnyen és gyorsan lehet tanácsokat kérni azzal kapcsolatban, hogy mit olvashatnánk éppen, de mindenféle polcokat és listákat is lehet mindenféle szempontok szerint vezetni könnyen és kényelmesen a könyvekről.
Ami nem feltétlenül mollyal kapcsolatos, és szintén segített:
Beléptem két könyvklubba. Egy helyi offline-ba és egy onlineba. Ilyenkor ha a könyv esetleg annyira nem is tetszik, a találkozás, kapcsolódás, beszélgetés élménye az ösztönző.
(Azért írtam, hogy nem feltétlen mollyal kapcsolatos, mert sokan a moly.hu-n keresztül szerveznek ilyesmit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!