Érzelmek, vagy észérvek alapján hoztok meg döntéseket?
Figyelt kérdés
dec. 14. 19:21
A kérdező szavazást indított:
Érzelmek.
Észérvek.
Nagyjából 50-50.
25 szavazat
1/11 anonim válasza:
Észérvek. Régen az érzelmek vezettek, de már megfontoltabb vagyok.
2/11 anonim válasza:
Érzelmek, de mindig kitalálok hozzá észérveket hogy azt higgyem, az alapján döntöttem.
Irónia off, szerintem ezt nem tudja magáról eldönteni az ember, mert ez történik sokszor amit írtam.
3/11 anonim válasza:
Mindkettő kell hogy átgondolt döntést lehessen hozni. Alapjáraton az érzéseink segítenek. Például tök érdekes az olvastam hogy akinek megszűnnek egy betegség folyamán az érzései nehezebben hoznak jó döntéseket. Ennyire befolyásolnak minket az érzéseink a döntéseinkben.
4/11 anonim válasza:
Ha nem az eszemre hallgattam, majdnem mindig megszívtam.
5/11 anonim válasza:
75%-25% egyértelműen a racionalitás javára.
Hogy valaki racionálisan tudjon gondolkodni, ahhoz kellenek készségek, amiket az évek során sikeresen kifejlesztettem.
Nem mondom, hogy mindig helyesen döntök, amikor a racionális részre hallgatok, de képessé válok olyan döntések meghozatalára, amiről az emberek 99%-a csak álmodni sem biztos, hogy álmodik.
Persze, ennek vannak hátrányai is...
6/11 anonim válasza:
Szerintem nálam a potenciális következményektől függ. Ha túl nagy a kockázat és túl fontos dolgot veszíthetek, akkor nem csinálom. Kevésbé súlyos döntéseknél inkább csak sodródom.
8/11 anonim válasza:
Munkahelyen észérvek, magánéletben érzelmek.
9/11 anonim válasza:
Mikor melyikre van szükség. Ezt nézem.
10/11 Metionin válasza:
Nagyrészt észérvek. Érzelmi alapon csak kis dolgokban döntök, ami annyira nem hátráltat, ha mégis rosszul döntöttem. Vagy ha észérvekkel nézve kb. két azonos lehetőség között kell dönteni, akkor megengedem magamnak, hogy érzelmi alapon válasszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!