Kire mondják azt, hogy egy szolgalelkű fehérnép?
1# "Mindent megcsinál, akkor is, ha egyáltalán nincs kedve, vagy nem az ő dolga, de képtelen nemet mondani, képtelen konfliktust felvállalni."
De az jó dolog, nem? Akkor végülis mondhatjuk szorgalmasnak, hasznosnak, segítőkésznek. Ha konfliktuskerülő, az is jó, én is szívesen lennék ilyen szelíd bárányka.. Én konfliktus után mindig a pokolba kívánom magamat..
Dehogy jó! Nem azt mondtam, hogy minden munkát elutasít és lusta, mint a dög, hanem azt, hogy mást is hagy hozzáférni a munkához és nem vállal el mindent más(ok) helyett csak azért, hogy ne legyen vita belőle.
A teljes konfliktuskerülés egyáltalán nem jó, mert ilyenkor általában a szőnyeg alá vannak söpörve a dolgok, hogy csend legyen, de ez egy idő után robban és hatalmas ordibálás lesz belőle. Meg kell mondani normális hangnemben, megbeszélni, ha valami nem tetszik. Méghozzá akkor, amikor történik, mert az elhallgatásnak soha nincs jó vége.
Nem tudom, hány éves vagy. Fiatalabb korban a lobbanékonyság, lázadás természetes dolog. Később talán bölcsebb lesz az ember.
Érdemes olvasgatni az asszertív kommunikációról, akár a fb-on is. Nagyon hasznos, ha konfliktusmentesebb életet szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!