Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kire mondják azt, hogy egy...

Kire mondják azt, hogy egy szolgalelkű fehérnép?

Figyelt kérdés
Ismersz ilyen embert? Miben nyilvánul ez meg? Neked mondták már sértésképpen, hogy te cseléd?! Te ilyen típusú ember vagy? Számodra mitől "cseléd" típusú ember valaki?

dec. 14. 17:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Olyan, aki nem tud semmire nemet mondani. Mindent megcsinál, akkor is, ha egyáltalán nincs kedve, vagy nem az ő dolga, de képtelen nemet mondani, képtelen konfliktust felvállalni. Felvesz egy mártír szerepet, ahelyett, hogy azt mondaná, nem szeretném megcsinálni. Nincs önbecsülése, ezért mindenki kihasználja.
dec. 14. 17:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Fidesz hívő nők, akik még mindig elhiszik a hazugságokat
dec. 14. 17:41
 3/14 A kérdező kommentje:
1# És akkor mi a cseléd ellentéte?
dec. 14. 17:42
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Pedofidernyák birka nők.
dec. 14. 17:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A cseléd ellentéte a szabad ember, aki nem fél kimondani másnak, hogy NEM SZERETNÉM, NEM AKAROM, felvállalja amit belülről akar és érez. Önazonos, mert azt teszi, ami önmagának jó és nem csak azt, ami másnak.
dec. 14. 17:49
 6/14 A kérdező kommentje:

1# "Mindent megcsinál, akkor is, ha egyáltalán nincs kedve, vagy nem az ő dolga, de képtelen nemet mondani, képtelen konfliktust felvállalni."

De az jó dolog, nem? Akkor végülis mondhatjuk szorgalmasnak, hasznosnak, segítőkésznek. Ha konfliktuskerülő, az is jó, én is szívesen lennék ilyen szelíd bárányka.. Én konfliktus után mindig a pokolba kívánom magamat..

dec. 14. 17:50
 7/14 anonim ***** válasza:

Dehogy jó! Nem azt mondtam, hogy minden munkát elutasít és lusta, mint a dög, hanem azt, hogy mást is hagy hozzáférni a munkához és nem vállal el mindent más(ok) helyett csak azért, hogy ne legyen vita belőle.

A teljes konfliktuskerülés egyáltalán nem jó, mert ilyenkor általában a szőnyeg alá vannak söpörve a dolgok, hogy csend legyen, de ez egy idő után robban és hatalmas ordibálás lesz belőle. Meg kell mondani normális hangnemben, megbeszélni, ha valami nem tetszik. Méghozzá akkor, amikor történik, mert az elhallgatásnak soha nincs jó vége.

dec. 14. 17:58
 8/14 A kérdező kommentje:
7# Értem.. Csak én meg sokszor pont lobbanékony, lázadó természet vagyok és mindig ebből adódtak a problémáim az életben. Konfliktust nagyon nem szeretem, az ordibálást meg pláne. A rebellis embereket utálják.
dec. 14. 18:01
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hány éves vagy. Fiatalabb korban a lobbanékonyság, lázadás természetes dolog. Később talán bölcsebb lesz az ember.

Érdemes olvasgatni az asszertív kommunikációról, akár a fb-on is. Nagyon hasznos, ha konfliktusmentesebb életet szeretnél.

dec. 14. 18:07
 10/14 A kérdező kommentje:
Mindig is azt éreztem, hogy nekem többet kell bizonyítanom, tepernem társas kapcsolatokban, vagy munkahelyen is, mint egy normális embernek. Ha nem megyek le szolgába, kutyába se vesznek. Én ezt érzem. :) Sokszor nem is azt akarom, hogy szeressenek, hanem hogy bárcsak én tudnék szeretni másokat. Szerintem szeretni valakit nehéz feladat, nagyon sok munkába telik. De ha tök üres vagyok, mit tudnék adni? Ez nagyon nagy cselédség? Tehát nem a szeretetet várom el másoktól, hanem azt érzem, bennem nincsen szeretet.
dec. 14. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!