Nem ellentmondásos olyan embereket idiótának nevezni, akik megveszik a legújabb iPhone-t vagy BMW-t?
Közös nevezőjük ezeknek, hogy drágák márpedig drága dolgokat csak magasan képzett, intelligens, sikeres, talpraesett emberek tudnak csak megvenni.
Most a dubaji csoki kapcsán jutott eszembe a kérdés, ami szintén drága mégis megveszik azok akiket viszont idiótáknak bélyegeznek:
Ennyi erővel miért nem bélyegezik idiótának az angol királyi családot akik tök értelmetlen kastélyokat tartanak fent vagy Jeff Bezost akinek megaluxusjachtja van?
Aha azt vágod, hogy a legtöbb ilyen ember ezt hitelre veszi?
Rám pont azért irigy a BMW-s húgom, mert vagy 5 BWM-je ára van félrerakva, tudod miért? Mert én mindig JÓL OSZTOTTAM be a pénzemet, ő meg elcseszte hülyeségekre. Szerint "ő élt" azért költötte el a pénzét.
Nekem androidos telefonom van, elégedett vagyok vele, ha valaki almás az almás, szíve joga. Viszont szintén van olyan ismerősöm aki hitelre veszi 2 évente (néha gyakrabban) ezeket a telefonokat úgy, hogy közben tőlem akart kölcsönkérni, mivel tavaly karácsonykor konkrétan nem volt 30 ezre kajára.
Persze ismerek olyan sikeres embert aki jóval 1 millió fölött keres kényelmesen élve alkalmazottként és iphoneja van, bár ő meg pont nem BMW-s típus.
Szóval sok menőmanó van aki csak a márka miatt veszi, de vannak emberek akiknek valóban szükségük van rá és megéri használniuk. De azt nekem ne akarja senki bemagyarázni amikor 15 éveseknek csak a legújabb ájfon jó, annak a "menőségen" kívül van más oka. Mondom úgy, hogy 15 évesen már programokat írtam én is és ismerek szintén olyan 15-20 közötti embereket akik fejlesztéssel keresnek egy kis mellékest, vagy hobbi szinten űzik.
húú de nem vagy képben a világ működéséről haver :D
A drága dolgokat leginkább az ostoba emberek veszik meg, akik önnön sikertelenségüket próbálják ellensúlyozni ezzel. Inkább beledöglik a huszadik providentes kölcsönébe, minthogy lemondjon egy dubaj csokiról :D
Így lesz ez a munkáshitellel is, a sok csököttagyú nem fogja fel, hogy ezt a pénzt nem kocsira kellene költeni (Amit fent is kell ám tartani!!) hanem invesztálni a jövőbe tanulással, fejlődéssel, esetleg munkaeszközök fejlesztésére költeni! De neeeem, inkább megveszik majd a lepusztult wv-t, bömöst, mert így próbálják igazolni maguknak és a világnak, hogy értek el valamit az életben :D
én 2 millát keresek egy hónapban, de semmi pénzért nem költenék ilyen f.szagokra hogy iphone, dubajcsoki, meg "márkás" ruhák, cipők :D inkább elvégzek pár tanfolyamot még a 2 diploma mellé, hogy még tivább növeljem a havi bevételemet.
Ehhez kell intelligencia öreg, nem a dubaj csokihoz :D
"márpedig drága dolgokat csak magasan képzett, intelligens, sikeres, talpraesett emberek tudnak csak megvenni."
Lol...
"márpedig drága dolgokat csak magasan képzett, intelligens, sikeres, talpraesett emberek tudnak csak megvenni."
Tiniként én is ezt hittem. Aztán munkába álltam és megtudtam hogy nem az alapján osztódik el a pénz hogy mennyire intelligens vagy. Nem is az alapján mennyire hasznos társadalmilag.
#6: Akkor tisztázzunk már valamit! Manapság az IT szakember/mérnök (gépész/villamos)/orvos szakmák hiányszakmák (a teljesség igénye nélkül).
Ne meséld már be, hogy egy mostani fiatal, aki imádja a szakmáját, mindent belead az nem tud eljutni egy Oracle (it), most épülő BMW gyár (gépészmérnök), CATL (villamosmérnök) vagy elit magánklinika (orvos) vezető pozíciójába csupán az önszorgalmával?
Vagy egy keresett villanyszerelő/napelemszerelő/gázszerelő nem tudja elérni a milliós bevételt ha ért hozzá és talpraesett?
Aki pedig csalás útján jutott sok pénzhez annak is megvan a kvalitása (emberi kommunikáció, éles ész, találékonyság).
#7 ez oké (nagyjából, de most ne menjünk bele), de ezek az emberek akiket felsoroltál eljuthatnak arra a szintre, hogy meg se kottyanjon nekik a szórakozásra (luxuscikkek amikről szó van) költeni. Na ők nem idióták.
Az idióta az, aki - mint többen is mondták itt előttem, csak okosan figyelmen kívül hagytad - hitelre veszi ezeket, ahelyett hogy biztosítaná az életét.
" egy mostani fiatal, aki imádja a szakmáját, mindent belead az nem tud eljutni egy Oracle (it), most épülő BMW gyár (gépészmérnök), CATL (villamosmérnök) vagy elit magánklinika (orvos) vezető pozíciójába csupán az önszorgalmával?"
Nem tudom hány éves vagy, meg mennyi élettapasztalatod van. Nekem utoljára ilyen gondolataim 12 évesen voltak. Azt hittem milyen könnyű az élet.... Hát nem!
#7 Akikről te beszélsz azok a munka világában kőkemény, minimum 20-30 éves tapasztalattal jutottak el oda, hogy megengedjenek maguknak egy átlagosnál drágább dolgokat.
Nincs olyan, hogy FIATAL kőkeményen dolgozik és degeszre keresi magát.
Nincs olyan, hogy kikerülsz rezidensként egy orvosi egyetemről és már rögtön egy elit magánklinika székén csücsülsz. Ezt felejtsd el. Az orvosi az 6 év kőkemény egyetem (jó esetben...ha szerencséd van és minden vizsgád sikerült rögtön), utána szakosodástól függően lehet ez még 6 év és utána még el kell végezned egy csomó más szakirányt, ha vezető pozícióba akarsz kerülni (pl. levelezős menedzseri vagy közgazdász vagy jogász képzést) és közben több szakvizsgát is csinálnod kell, mert érdeks lenne vezető pozícióban csücsülni egy szakvizsgával, közben a munkában is elismertnek kell lenned nem szabad hibáznod, mire eljutsz arra a szintre, hogy megbecsüljenek.
Hány éves vagy ezen a szinten? Leghamarabb talán 50 évesen juthatsz el erre a szintre mindenféle mismásolás urambátyám és hátszél nélkül.
Egyébként meg mondok valamit amit nagyon jegyezz meg: Az államnak SOHA nem lesz érdeke az, hogy te jól keress. Neki az az érdeke, hogy te nyújts egy bizonyos szolgáltatást a közösség érdekében, mi után TALÁN jobban kereshetsz. Az államnak az az érdeke, hogy tanuljál, fejlődjél a közösség érdekében, hogy később ezt tudjad kamatoztatni és TALÁN pályád legvégén lehetsz magasabb pozícióban, ami után TALÁN lehet egy szép házad és autód. Ha mindenki fiatal korában full luxus életet élne és szórná a pénzt, akkor senki nem dolgozna. Ilyen egyszerű.
Jeff Bezos egy vállalkozó, ő más kategória és jókor volt jó helyen.
Az angol királyi családot meg hagyjuk...ők beleszülettek a jóba és kirabolták kb. az egész világot, kiszipolyozták rendesen a gyarmatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!