Amennyiben elromlik a mobiltelefon és nem érhető el a megszokott szolgáltatási minőség csupán egy tartalék készülék, a diszkomfort érzés a telefonfüggőséget jelzi?
Ma elromlott, talán tönkrement a telefonom. Nem tudtam parkolást fizetni vele, így már akkor ideges lettem. Egész nap nem voltam elérhető. Délutánra lett egy tartalék, régi okostelefon, de mivel semmi nincs beállítva rajta, még a legtöbb szolgáltatás nem érhető el. (eddig tartott, hogy szinkronizálja az appokat)
Alapvetően nem tartom magam telefonmániásnak, de mivel rákényszerítenek, hogy mindenhez azt használjuk, nem tudom kikerülni.
Mást is stresszel, ha nem éri el a telefon nyújtotta szolgáltatásokat? (hívások, üzenetek, sms, e-mail, parkolás, BKV, térkép, webshopok, stb.)
Ige, bátran nevezhetjük telefonfüggőségnek, illetve jobban mondva internetfüggőségnek.
Ebből a szempontból a sima számítógépfüggőség jobb, mert ott legalább van sok olyan program, ami megy net nélkül is. De telefonon nem fogsz GTA-kaliberű játékokat futtatni, ameddig nincs fb, amivel addig elütötted az időt.
Én személy szerint az ilyen online szolgáltatásokkal úgy vagyok, hogy ameddig van rá lehetőség, addig jó lesz a papír alapú is, meg a készpénzes fizetés. elvégre, lehet akármilyen modern egy valami, de net nélkül gyakorlatilag minden lehal.
Igen, elég gáz, de erre halad a világ.
Engem is feszélyezne, én telefonon keresztül szoktam bankolni, azzal fizetek, telefonon keresztül fizetem a számlákat, telefonnal vezérlem a fűtést, szóval minden IS arról megy kb.. tényleg mint egy távirányító az élet minden területére.
Sajnos egyre inkább erőltetik mindenhol a 2478234798479823 faktoros hitelesítéseket.. meg hogy mindent app-ba intézz.
Tényleg, a bankolás is! :-(
Majd agyhugykövet kaptam, amikor közli a tartalék régi telefon beüzemelésénél, a két faktoros hitelesítést végezzem el a behalt telefonomon. Hogy a fenébe? Némelyik app tableten, másik számítógépen is felajánlotta a lehetőséget. De mit csináljak, avval, melyik az elromlott telefonomon akar hitelesítést? :-o
Volt, ami hitelesítő kódot kért, de olyan nem is érkezett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!