Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ilyen esetben elmennétek...

Ilyen esetben elmennétek vacsoràzni? Nem illetlen az ilyen jellegű mrghívàs?

Figyelt kérdés

A levelező főiskolàn a hétvégi előadàsok soràn akik közeli vagy egy helységből utaznak összefognak és együtt utaznak az előadàsokra.Az egyik nő kereste hazafelé kivel tudna utazni mivel az évfolyamtàrsnő akivel utazik mondta a férje jön érte autóval és mennek a hugàhoz vacsoràra és menjen el velük ő is meg egy màsik évfolyamtàrsunk is akik szintén szokott velük utazni.Ez a nő mondta ő nem menne,làtszott kellemetlen neki meg szeretett volna mielőbb hazaérni a gyerekeihez meg férjéhez.A màsik személy ismert személy a helységben ahonnan ők szàrmaznak és ismeri az illető hugàt,de mivel szerény ember feltételezem elment autóbusszal haza.Ràadàsul ahova az évfolyamtàrsnő invitàlta őket vacsoràra nem is a hugànak hanem a huga fiújànak a lakàsa.

A kérdést azért írtam ki mert voltam hasonló helyzetben.Engem akart hivni valaki majàlisozni és ezt utólag mondta nekem,nem az én ötletem volt,hogy hívott volna de a tàrsasàgból a hàzigazda nem akarta,hogy menjen idegen.Amit meg is értek meg nem is mentem volna semmiképp sem.Belegondolva egy ilyen helyzetbe ha hívnàk baràtnőket magamhoz ebédre nem nagyin örülnék ha hoznànak plusz egy- egy embert akikkel nem baràtkozom és nem ismerem őket,mert nincs garancia,hogy szimpatikusak leszünk egymàsnak és ha hívok valakiket azért van mert velük akarok időt tölteni.

dec. 8. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Ha meghívott vagyok, nem viszek magammal nem hívott valakit, főleg, ha idegen.

Ez bunkóság.

Nem is fogadnám el az ilyen invitálást, mennék haza busszal, vonattal.

dec. 8. 23:02
 2/6 A kérdező kommentje:
1-es jól írod ha meghívott vagyok nem viszek magammal màs men nem hívotattat.Ilyen helyre nem szeretnék menni meg azt se szeretném ha hozzàm vagy az én program indítvànyozàsomra jönne így valaki,még ha az csak egy szimpla kàvézàs is egy kàvézóban.
dec. 8. 23:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha én lennék az a "plusz" ember, biztosan nem mennék el. Haza mennék valami mással, vagy ha nincs lehetőség, beülnék egy cukrászdába, sétálnék, üzletekben nézelődnék addig- valamivel elütném az időt.

Ha én hívnák magamhoz valakit, és ő hozna magával még egy személyt, nem örülnék és nem telne túl kellemesen az együtt töltött idő sem.

dec. 9. 09:19
 4/6 A kérdező kommentje:
3.egyet értek.Pont úgy érezném ha hozzàm is jönne valaki így hogy nem telne kellemesen az ido.Meg ilyenkor aki hiv vendegeket arra keszul es ha beallitanak hozza pluszban masokkal az felborut mindent.Kezdve az etel keszitestol a beszelgetesig.Valamilyen szinten senki se erezne magat komfortosan se a hazigazdak,se az aki plusz embereket hivott es a plusz emberek sem.Nem ugy folyna a kommunikacio es nem is olyan minosegben. Igy eltoltenenek egy olyan estet ahol mindenki elegedetlen lenne.Kicsi a valoszinusege,hogy az ellentetje lenne.
dec. 9. 12:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Itt az evfolyamtarsno volt aki bekeverte a dolgot.Ha megigerte a masik kettonek,hogy hazaviszik oket vagy tartania kellett volna magat ehhez es lemondani a vacsorat es megmondani a huganak,hogy legkozelebb szoljon idoben mert ok mar mashogy terveztek,vagy szolni a masik kettonek idoben,hogy valtozott a program o meg a ferje vendegsegbe mennek.
dec. 9. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mit kell ennyit csűrni-csavarni ezt a rébuszt, szinte követhetetlen, ki kicsoda.

Ha az a kérdés, hogy “Illetlenség meghívott vendégként magammal vinni valakit, akit a házigazda nem ismer és nem is egyeztettem vele erről? Ha ti lennétek a meghívott meghívottjai, elfogadnátok?”, akkor ennyit is elég leírni. Nem kell mellé a többi sallang, mert lényegtelen, milyen levelező meg ki megy haza a férjével, ki busszal és társai.

dec. 9. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!