Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek nagyon durva...

Szerintetek nagyon durva sértés lenne, ha ebben a helyzetben így szólnék vissza az illetőnek?

Figyelt kérdés

Valaki elkezdene megjegyzéseket tenni, hogy "bezzeg ha ezek a fiatalok lettek volna katonák, megtudnák, mi a rend", ha erre azt mondanám, hogy miért, nagyon rajtad sem látszik meg, nyugodtan letagadhatnád te is, már ha te egyáltalán voltál katona.

Mit gondoltok, az én válaszom alapból bántó megjegyzés?

dec. 5. 10:13
A kérdező szavazást indított:
Igen, joggal kérné ki magának az illető
Nem, ebben semmi sértő nincs
7 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy megsértődne annak ellenére, hogy igazad van.
dec. 5. 12:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel értelmes ember nem példálódzik a katonasággal, ezért hiába is lenne az, igazad lenne. De szerntem inkább másként válaszolj, inteligensebben. Nem a katonaság hiányzik ugyanis, hanem a másik ember tisztelete, valamint az elfogadás. A mai férfiak többsége nem azért nem férfi, mert nem volt katona, hanem mert otthon nem tanulta meg! Például mert elváltak a szülkei és az anyja nevelte, nem voltak otthon elvárások, stb. Azt, hogy hogyan kell beverni egy szöget a falba, nem a katonaságban tanítják, hanem otthon látja a fiúgyerek az apjától. De sajnos a példamutatás az elkényelmesedés miatt már nem jellemző. De ezt nem a katonaság oldja meg, ami főként az erőszakról és az élet kioltásáról szól.
dec. 5. 14:08
 3/7 A kérdező kommentje:
2-es nagyjából egyetértek, azt leszámítva, hogy szerintem az öregebbek sem adják meg jobban a másiknak a tiszteletet, szóval ez nem életkor kérdése
dec. 5. 14:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Ezt úgy értem, hogy szerintem semmi különbség nincs aközött, hogy valaki ma fiatal, vagy régebben volt fiatal. Ugyanazokat a fiatalkori "hülyeségeiket" követi el akár a mai, akár a korábbi korosztály. Csak mással játszottak gyerekkorukban. De se nem felelősebbek, se nem tudatosabbak, mint a mostaniak. Egyik generáció sem különb a másiknál semmivel sem.
dec. 5. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Persze. Ez neveltetés kérdése, sajnos a tisztelet megadása nem korfüggő. A világ változik, de e tekintetben rossz irányban. Ráadásul a tisztelet nem azonos az alá vagy fölérendeltséggel, illetve a meghunyászkodással. Azt nem a korral vagy a ranggal lehet kiérdemelni, hanem a tetteinkkel! És számomra azt is jelenti, hogy elfogadjuk a másikat, nem ítélkezünk felette ismeretlenül és nem élünk vissza a helyzetünkkel.

A katonaságra való hivatkozás meg különsen helytelen az illető részéről, mert aki volt katona, az tudja, hogy az minden volt, csak értelmes nem. Valóban meg lehetett tanulni azt, hogy elviselje az ember a hülyeséget, a felesleges szivatást, de a valódi tiszteletet nem. A tisztelet ugyanis nem a ranggal, beosztással jár!!! Miért is tisztelnék egy erőszakos öreg katonát, akinek egész életében az volt a szórakozása, hogy a fiatalabbakat szivassa, miközben semmi haszosat nem csinált?

Viszont a férfias dolgok megtanulása elsősorban a család, az apa dolga. Ha egy gyerek látja, hogy az apja is megcsinál mindent a ház körül, ha valami elromlik megjavítja, felfúrja a szekrényt, dolgozik, stb., akkor az lát olyan példát, amire szükség van, de ha az az apa otthon csak a sörrel a kezében meccset néz, vagy nem is létezik, mert az anya neveli fel a gyereket, akkor a katonaság semmit sem ér.

dec. 5. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Végül is igazad van, mert sokan nagyra vannak a sorkatonaságukra...

Szerintem elég lenne annyi, hogy:

"miért, nagyon rajtad sem látszik meg...",

főleg, ha egy dagadt ember pofázik ilyet:).

dec. 5. 17:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi lenne erre a konkrét, helyes "visszaszólás" (azért idézőjelben, mert nem szó szerint értem), viszont nem hinném, hogy az a jó reakció, hogy lemész az ő szintjére, és még esetleges személyeskedésbe is kezdesz. Ennek szinte sosincs jó vége, és ezt nem kioktatásból mondom.
dec. 5. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!