A nagyon humoros emberek mitől olyan nagyon humorosak? hogyan tudnak mindig valami szórakoztatót mondani vagy csinálni? Mi a titka?
Ez a belső szükségletük. Már nem.a humor, de az exzrovertáltság. Alulműködik a jutalmazórendszerük, így folyamatos ingerekre van szükségük.
Ez leginkább a társas interakciókban jelenik meg. Pici koruktól kezdve folyamatosan belső késztetésre gyakorolják a kommunikációt. Persze a jó humorhoz kell empátia is meg intelligencia is, szóval nem minden extrovertált lesz vicces, de a történetmesélés, az időzítés nagyon fontosak, és ezt ezek az emberek egész életükben gyakorlato-tapasztalati úzon fejlesztették ki, tanulták meg, a visszajeltések alpján, tuddatosan erre figyelés nélkül.
Persze amúgy ez tanulható, ógy van, hogy a legsikeresebb standup-osok nem ilyenek, gyakran introvertáltak inkább, de annyit gyakorolták, tapasztalták, hogy sikerült elérniük egy ilyen szintet, hogy emberek fizessenek érte nekik.
De az intelligencia és a közönség hangulatának megragadása az nagyon kell a humorossághoz. A beszéd része az csak gyakorlás
Születni kell rá. Kell hozzá az egyéniség, karizma.
Én még nem találkoztam egyforma humorú emberrel, de pont ettől lesz színes, hogy mindenkinek saját, utánozhatatlan humora van! :)
Intelligencia hogy meglásd a kicsit és a nagyot, a jót és a rosszat, és kreativitás hogy ezt jól kombináld össze! Úgy csűröd-csavarod ahogyan akarod, csak legyen némi valóságtartalma, de valamikor az ellentmondásos abszurditás jön be! Valamint meg kell látni a legnagyobb bajban is a helyzet komikus oldalát!
Valahogy így tudnám összefoglalni! :)
Az abszurd az neked még elég szürreális?
Mert akkor javasolnám a L’art pour l’art Társulatot!
Én most kezdtem el, visszanézve elég betegek és nagyon jók! :)
Na igen, a humor témában is vannak stílusirányzatok, valaki a gyengébbet szereti, valaki az erőset, valaki a teljesen fáradtat! :)
Arról nem beszélve hogy még ezeket is össze lehet kombinálni!
Határ a csillagos ég! 🌌 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!